lauantai 31. joulukuuta 2011

tiistai 27. joulukuuta 2011

Tapani myrskyn riepoteltavana

Aivan hurjat kelit täällä Bunkkerinkin läheisyydessä ollut nyt parina viime päivänä kun tämä Tapani-myrsky sitten pyyhkäisi yli. Tuuli on ujeltanut nurkissa ja melkoisia tuhoja saanut aikaiseksi. Myös kahdentoista millisekunnin kestoinen sähkökatkos jouduttiin täällä kokemaan. Melkoisen piinaavia hetkiä nekin, en ihan pian tahtoisi niitä uudelleen kokea. Onneksi maailmanmatkaaja tuttuni lähetti oivallisen juuston valmistusohjeen joulupäivä aamuna, ei muuta kuin virkkaamaan. Ei kun värkkäämään. Ohje löytyy täältä.

Merkittäviä myrskytuhoja Bunkkerilla


Onneksi lyhdyssä valo ei sammunut, oli tie kotiin tuttu.


perjantai 23. joulukuuta 2011

Kinkkuväijyssä

Kinkku uunissa sitten kaiken muun askartelun jälkeen, tässä saa taas vahtia ja väijyä ties ja kuinka kauan. Arvio valmistumisajasta on tuossa puolen yön tuntumissa. Nyt on sisälämpötila 27 astetta. Tein tuossa aikaisemmin päivällä, kuten kerroinkin jo eilen, rommi-viikuna piirakkaa ja lohiterriiniä. Jännittää kuinka ne onnistuivat. Komponentteja kustakin olen maistellut, en valmista tuotetta. Terriinin kanssa oli hankaluuksia, taisin tussaroida klingin kieputtamisen piukkaan tai sitten ei kerma/munanvalkuaisvaahdosta sittenkään tullut tarpeeksi tiukkaa. Arviointi jää huomiselle. 

Perin talvinen ilmakin on ulkona. Vettä sataa ja kaikkia vituttaa.

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulu hivuttautuu bunkkerillekin

Perjantaina olisi sitten tarkoitus aamusta alkaen värkkäillä niin perinteisten kinkkujen kuin uudempien tuttavuuksien kanssa. Näistä kenties herkullisempana Sillä Sipulia blogin viikunatorttu joka pitää loihtia kehiin, ainekset ovat toki jo plakkarissa. Viikunatkin nyt edullisia tähän vuodenaikaan. Merilohta tuli hankittua, pitää graavata että tehdä terriini. Confit oli myös mielessä mutta jääköön tällä kertaa. En kerro sitä että Uuden Vuoden kinkereihin varasin jo T-Bone steakit kera reilujen lohkareiden ja coleslawin. Siitä myöhemmin sananen. Aina näin jouluna ahkerimmat ja jouluhenkisimmät meistä lähettelevät joulukortteja ja jotkut jopa saavat niitä. Yleensä aina näitä perinteisiä. Itse olin otettu miten tänä vuonna tulikin sitten kortteja, pari niistä oli kuitenkin huomionarvoisia. Toinen oli käsin tehty ja toinen oli muuten vaan perin pramea. Molemmat, kuten tänne muutkin tulleet joulukortit, ovat paraatipaikoilla aina seuraavaan jouluun asti :-) 




lauantai 17. joulukuuta 2011

Pastaa nykerretty

Niin, ihan unohtui mainita että viime lauantaina tuli jälleen käynnistettyä pastakone pitkähkön tauon jälkeen ja tuli sitten tehtyä kunnon pastaa. Värjäsin pastan kivan keltaiseksi kurkumalla - mielestäni oikein fantastisen väristä. Tein sitten pitkään aikomaani raviolia jossa täytteenä on tuorejuusto-yrtti sekoitus ja ehyt munan keltuainen. Tästä oli jossain Masterchefissä juttua että on hankala tehdä ja saada sitten oikea kypsyys, eli sellainen että keltuainen on vielä keittämisenkin jälkeen juokseva. Onnistuin näissä hienosti. Kastikkeesta tuli tylsän värinen, freesasin salotteja ja fenkolia, hieman tuoretta chiliä ja kermaa. Mausteet tietenkin. Maku oli hyvä, jollain siitäkin pitäisi saada kauniimpi. Lopusta pastasta sitten viikolla tein tagliatellea ja kylkeen chilillä maustettua kanaa ja tietenkin tuota fenkolia jälleen. Tämä F on sitten kertakaikkiaan mainio pötkäle, kasvattaisin jos pystyisin. On kuulemma hankala kasvattaa joten ensi vuonna keskityn vain helppoihin (?), eli basilika, salvia, Uuden-Seelannin pinaatti, persilja, sipuli. Ehkä jotain muutakin. Ehdotuksia?

Tässä pari kuvaa tuosta munatäytteisestä raviolista...


Hyvin se muna valuu kun oikein veistä heilutti...


Tämä oli perkuleen paljon paremman makuista miltä näyttää. Muna tuollaisena juoksevana kyllä on aina aivan fantastista. Niin eggs benedict kuin tämäkin. Liian vähän tulee esim uppomunia tehtyä.

HEI MEINASI UNOHTUA! Muista numero 4. Neljä. 22.1.2012. NELJÄ :-)

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Maikkarin Presidentinvaalitentti 14.12.11

Tulipa tuo katsottua ja kummasteltua jälleen kerran. Piti sitten itse laittaa kommenttia tuonne vaan eipä sekään onnistunut. Olisi pitänyt olla facebookissa, twitterissä tai sitten parissa muussa perin arvelluttavassa palvelussa. Jäipä sitten kommentoimatta. Äänestin kyllä. Mutta ennen muuta ihmetyttää tuo äänestystulos. Tai oikeastaan ei ihmetytä, siihen varmasti vastasi pääosin sama taho joka facebookiin ja twitteriin yms palveluihin osallistuvat. Tuolla ei varmasti todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä, tai korkeintaan seitinohuesti. Kun on muodikasta peukuttaa Saukkaa tai Timppaa. Jepjep. 

Ihan havaittuna niin Niinistö jos kuka oli omaksunut kamreerin roolinsa täysin, suurelta osin oli näkymätön ja vain myötäili sitten Lipposta isoissa kysymyksissä, kertaalleen ennätti heittämään täydellisen virhelausunnon jonka Paavo Väyrynen sitten sai korjattua, jahka naurun pyrskähdykseltään malttoi ja sai puheenvuoron. Koko vaalitenttiä varjosti päällepuhumisen ja lausuntojen heittelyn mentaliteetti. Eritoten Lipponen toimi ennalta arvattavasti aiempien tapojensa mukaan, puhui kaikkien päälle ja yritti jyrätä. Tässäkin kohtaa Paavo Väyrynen hallitsi tilanteen, sai Lipposen vaiennettua ja otti tilanteen haltuunsa. Muutoinkin Väyrynen hallitsi - KUN sai puheenvuoron - tilannetta. Tässäkin Helsinki-keskeinen media pelasi peliään, oli kuin Maikkarin säätiedotetta olisi katsonut "kaikki pyörii kehä kolmosen sisällä..." tyyliä. Toki kaikki tietää Maikkarin journalistisen tason, onhan siellä Lauri Karhuvaara, tuo journalistien Elvis joka aikanaan Estonian upottua kysyi tuntien jälkeen "onko vielä ilmataskun mahdollisuus". Ei kai kukaan näitä Maikkarin juttuja vakavasti ota?

EDIT: kas kummaa miten lähetyksen jälkeen tuo tulos on muuttunut, Maikkarin uutiset sitä vaan ei kerro vaan lähetyksen aikaiset tiedot??? Jopa Arhinmäki, joka pärjäsi hienosti tentissä, lähentelee Niinistön vajaan 20%:n osuutta. 

perjantai 9. joulukuuta 2011

J ä r k y t t ä v ä keli kertakaikkiaan!

Niin se kenraali talvi jälleen kerran iski kuin miljoona volttia ja lähes kaikki toiminnot täällä Bunkkerilla on laitettu holdiin. Tai siis, kun kerran konsernista kotiin pääsin niin en nokkaani ulos laita ennen kuin keli rauhoittuu ja voi taasen tennareilla tepastella pihalla. Nyt näyttää siltä ettei edes kahluusaappaat riitä. Riittämisestä tuli mieleen etteikö konsernin ihmisille mikään riitä, ensin pitää koko vuosi painaa töitä lapaluut limassa kasvottoman osakkeenomistajan piikkiin ja sitten vielä pitäisi mennä luonnonvoimia uhmaten pikkujoulujuhliin. Minä sanon jyrkän ein ja pysyttelen omassa pilttuussani. Ei on hyvä sana. Ja mielellään kaikki muutkin, hus siitä omiin karsinoihinne joutuin, pois juhlista joista kuitenkin nousee kohu, juorutarinoita juhannukseen asti ja mielipahaa ynnä muuta. Prinssieversti tulee haukkaamaan burgereita joita juuri sain tehtyä, eilenhän laadin sämpylät niille. Voisin todeta kuin Harum el Pullah - minä olen hyvä :-)

Järkyttävää kuvakavalkadia luonnonvoimien iskusta Bunkkeriin. 


Donner und blitz!


torstai 8. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä tuli ja meni...

Ja kamalat ilmat tuli sen myötä. Liian aikaisin. Olisi piisannut jos jouluaattona olisi hiutale tai kaksi tullut. Nyt taas sitten raahaudutaan nilkkoja myöden loskassa. Niin se elämä heittelee. Kuitenkin, perin perinteinen Itsenäisyyspäivä tuli vietettyä, illan kohokohtina paraati Tampereella ja tietenkin Presidentin linnan vastaanotto. Jälleen kerran oli valtaisasti navettamekkoja liikenteessä mutta muutama oikein upeakin ilmestys tuli bongattua. En käy tähän aiheeseen enempää. Ensi vuonna kun Tasavallan Presidenttinä on Paavo Väyrynen, unsere Paavo,  niin uskoisin että vieraat ovat vieläkin mielenkiintoisempia ja Ylellä on asiantuntevat selostajat. Tänä vuonna tunsin itsekin enemmän vieraita ja osaltaan tein itselleni vaihtoehtoselostusta. Ateriapuoli oli hyvin perinteinen, alkupalana grillattua halloumi salaatti, naudan ulkofilettä mustapekkakastikkeella ja tietenkin Lapin puikulaa kylkeen ja herneitä pääruokana ja jälkkäriksi sitten perinteinen prikka Jurmoa, päällä sinappismetanaa tillin ja punasipulin ja luonnollisesti, mädin kera. Skumppaa juomana tietenkin. 

Muutama tuokiokuva aiheesta...

Halloumisalaatti


Nautaa...


Melkein jäi jälkkäristä kuva ottamatta...


Tänään oli pakko tehdä huomisia burgereita varten sämpylät... näistä tuli taas fantastisen hyviä ihan sellaisenaan :-)


maanantai 5. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän aattoa!

Tulipa kaverin luona käytyä pelaamassa uudella koneella Call of Duty 3: Modern Warfarea. Olipas nuo pelit kehittyneet sitten viime näkemän, grafiikat ihan luonnikasta ja muutenkin peli vei mukanaan. Neljättä tuntia siinä jo pelailtiin jahka havaittiin irl järkyttävä lumisade piiskasi tienoota. Oli siinä sitten ihmisen evakuoitava itsensä takaisin bunkkerille ettei joudu kenraali talven lannistamaksi. Enkä joutunut. Tällä samaisella peliretkellä näin kenties komeimman piparkakkutalon mitä olen koskaan nähnyt. Tekijä on nähnyt oikein kunnolla vaivaa. Hienoa. Tässä oikein ihmettelen mitä mahdan huomenna itsenäisyyspäivänä saada aikaiseksi. Kenties edes toast skagenin. Ehkä. Siitä lisää myöhemmin.

Kaikkien piparkakkutalojen äiti 


Myräkkä 


Joulutonttu bongattu!!!


lauantai 3. joulukuuta 2011

Lampaan kimpussa jälleen

Viime viikonloppuna jäi lampaan lavasta ylimääräistä lihaa sen verran paljon ylimääräiseksi kun avasin lavan ja poistin luun, että sain niistä nyt laadittua taginessa herkullista ruokaa viikonlopun ratoksi. Lampaan pienensin ja poistin pahimmat läskit ja kalvot, voissa ruskistin ja kaveriksi päätyi sipuli, jokunen punajuuri lohkottuna, jokunen valkosipulin kynsi, rosmariinin oksa, minttua, punkkua, punaviinietikkaa ja tietenkin Maldonia. Myös luun paahdin uunissa ja panin tagineen mukaan makua antamaan. Saa nyt pulputella iltapäivään asti eli kolmisen tuntia kannen alla. Välillä on pakko käydä kurkkaamassa. Kaveriksi lampaalle sitten vielä Lapin puikulasta pikku muusi till ja hieman marinoitua punakaalia myös. Jälkkäriksi kaiketi cupcakeja. Mutta nyt Yle Areenalta katsomaan tulevan Tasavallan Presidentin Paavo Väyrysen aamuista haastattelua Ykkösaamu-lähetyksestä. Kannattaa muuten käydä Hesarin Vaalikoneessa.

EDIT; kuten arvata saattoi, Paavo otti haastattelun haltuunsa täydellisesti. Selkeäkielinen, selkeäsanainen ja hyvin perustellut kannat asioihin. Jälleen kerran. Samaa ei voi muista ehdokkaista sanoa. Kyllä Suomen huonosti käy jos kansa väärin menee valitsemaan. En jaksa uskoa siihen. 

Vielä kansi potilaan päälle ja muutama tunti...


perjantai 2. joulukuuta 2011

Jouluko se sieltä tuli

Eilen torstaina 1.12.11 postilaatikko oli kolissut enteikkäästi ja pakettikortti oli putkahtanut sisäänkäynnin lattialle. Tänään sitten joutessani kyseisen paketin kävin postista noukkimassa ja näemmä sen oli joulutonttu tahi pukki lähettänyt, sen verran tuli innoissani olin. Ja olin syvästi otettu kun paketin sain vihdoin kääräistyä auki. Wonderfull! Iso käsi lähettäjän suuntaan :-)