keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Antti teki miehen työn

Eikä luikuroinut vaan otti valtiovarainministerin raskaan ja vastuullisen salkun. Toivotan Antille onnea valitsemallaan tiellä. Noinkohan kuitenkaan lapsilisiin tulee muutosta. Saati muihin asioihin. Altian myyvät kuitenkin, siinä on sitten arviolta 5000 suomalaisen perheen toimeentulo uhattuna. Ei pidä unohtaa koko sitä ketjua taaskaan, ei pelkkää viinan tiristäjää Koskenkorvalla, siellä on myös viljan sopimusviljelijää ja sitä kautta infraa paljon. Puhumattakaan siitä kuinka on muiden perinteisten kotimaisten tuotteiden käynyt sen jälkeen kun ne on ulkomaiseen omistukseen myyty. Missä on Finlandia Vodka, ei ole näkynyt. Entäpä Turun Sinappi, eipä sitäkään. Molemmat tuotteet ovat yhtä kotimaisia kuin Kokoomuksen politiikka, kiedottuna kotimaiseen ulkokuoreen ja sisältö on tyystin ulkomaista. Tätäkö tässä taas halutaan. Ei taida kossu enää kossulta maistua jos sen vilja on etelä-virosta ja vesi Rakverestä tai muualta. Altia valtion viimeisenä viinanmyynnin kulmakivenä pitäisi pitää kotimaisessa omistuksessa. 

Jos ei niin saman tien voisi valtion alkoholimonopolin purkaa. 

Ei tule Antin päätöksen myötä syysvaaleja, ei tietenkään vaan hallitus jatkaa samaa mitäänsanomatonta linjaansa luultavasti uuden pääministeri Stubbin johdolla. Kolme pääkohtaa joita kukaan ei muista kuulleensa, pitkiä selostuksia miten pääministerillä kuitenkin on aikaa päivittäin käydä ravaamassa muutama tunti lenkillä, tunti pari salilla ja sitten paneutua vielä kolmisenkymmentä tuntia muihin asioihin. Ja toki twiitata joka välissä.
Nollasisältöistä huttua alusta loppuun, ei hitustakaan asiaa. 

Mutta saivat näpäytyksen viime sunnuntaina, ei mennytkään kuin olivat olettaneet. Ei laukka riittänyt loppuun asti ja ylitsepursuavan rietas revittely jäi irvokkaisiin kasvoihin veistettyihin irvistyksiin illan taittuessa loppua kohti. Minne jäi fantastisuus.

Sosialistit saivat sitten toisen EU-parlamentaarikon, johan viisi vuotta se isä Mitro Brysselissä haahuili ympäriinsä, lähinnä mielessä herkkupöydät ja viinit. Hänellä nyt matka takaisin tsasounalle hernekeiton ja kotikaljan ääreen pois naisia naurattamasta. Eli taas tuo Jaakonsaari sai jatkaa ja Kumpula-Natri kaveriksi. Sosialistien tehotytöt. Jutan enkelit. Vaiko Antin?

Nuoriso oli vahvasti liikkeellä yliopistokaupungeissa ja saivat kommunistin valittua EU-parlamenttiin. Olisivat sitten edes jonkun muun kuin sen Kyllösen. Hänen meriitit ministerinä tuli jo nähtyä. Surkea esitys. Toisaalta tekivät Suomelle ja koko Euroopalle palveluksen kun saivat näverrettyä Vihreiltä toisen paikan pois. Toki tässä on mietittävä kahden pahan väliltä. Vihreät kuitenkin enemmän ovat Suomelle hallaa saaneet aikaan, pääasia tuolla liikkeellä on tuhota suomalainen teollisuus ja tehdä Suomesta ulkomuseoa jossa on 4 kaupunkikeskittymää, muualla pelkkää suojelualuetta jonne ei saa mennä.

Keskusta otti vaalivoiton, äänestysvilkkaus laski edellisistä EU-vaaleista ja ääniä tuli enemmän, lähes prosentin nousu ja pidimme kaikki kolme paikkaa. Uskomaton suoritus kun ei sen suurempaa koneistoa edes masinoitu kampanjan taakse. Yksittäiset ehdokkaat tekivät itse omia panostuksiaan. 
Ja terävin kolmikko tuli valittua, Olli Rehn, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki. Kolme raskaan sarjan politiikan väkevää osaajaa. Kun kukin heistä sai ~70000 ääntä, voidaan todeta Keskustan ampuneen monikärki täsmäohjuksen joka osui napakymppiin!
Nyt täytyy toivoa ettei tule Keskustassa sisäistä kinastelua kuten aikoinaan ns tohtorien taistelu, kun Virolainen ja Karjalainen kävivät kilpaa. Tätä ongelmaa ei nyt liene.


perjantai 23. toukokuuta 2014

Ensitoimet kauden avaukseksi

Toisin kuin eräskin kanssabloggari, olen vasta kirjaimessa A vaikka oletin X tai Z olevan vuorossa kun itse pääsen satokauden avauksen kimppuun. A kuin avaus. Meinaan nääs kauden avaus pellon suhteen. Kävin jokin aika sitten käyskentelemässä plantaasin päästä päähän ja ristiin rastiin, hyvältä näytti. Viime syksyinen myrkytys oli osin tehnyt tehtävänsä, eipä pahemmin rikkaa näkynyt. Tänään oli käärittävä hihat miltei 30 asteen lämmössä ja käännettävä kaikki nämä lukuisat manttaalit. Eikä vieläkään näkynyt rikkakasvustoa. Päin vastoin, olin erittäin tyytyväinen viime syksyn toimintaan. Tuolloinhan vielä lokakuussa myrkytin rikkakasvit, annoin vaikuttaa sen kuukauden ja sitten vasta rykäistiin pelto ympäri. 

Nyt kuiva pelto ajettiin lopulta ristiin rastiin kolmeen neljään kertaan, tulokseen olin varsin tyytyväinen. Huomenna sitten vielä haravointi, sitä ei ennättänyt tänään suorittamaan kun työkalut olivat vielä varastossa. Melkoista menoa huomenna siis, pitää Monte Carlosta ennättää tänne ja takaisin 12 ja 15 välillä. Mutta on se sen väärti. Toisekseen pitää vielä huomioida se että vesihuolto alueella on kaputt. Pitää Raisio-joesta itse kipeän selän kanssa kantaa kuutioittain vettä ellei kaupunki tee jotain. Tuohon pitää pienen ihmisen puuttua voimakkaasti ja pikaisesti. 

Tuli vielä haettua pellolle siemenperunat ja sipulit. Ainakin osa sipuleista. Kilo keltasipulia ja kilo salottia. Viiden kilon säkki pottua, Timoa. Sillä saa palstan toisen puolen eli sen kovemman osan pehmitettyä. Ja tulevan talven perunat... onkin jo niin talven tuntua ilmassa, ei linnutkaan enää niin iloisesti laula...

Yritän huomenna päästä laittamaan potilaat maahan. Katsotaan nyt.

Viime/toissa vuonna Maailmanmatkaajalta saadut lipstikka ja piparjuuri istukkaat voivat vallan mainiosti. Kehnommin kävi raparperille, sen yli jyrättiin jyrsimellä. Huonossa hapessa oli jo pitkään ollut. Ei hevosenpaska pelletitkään auttaneet. Raparperihankinnoissa pitänee tukeutua jatkossakin Maskun kartanon tuotteisiin, kuten aiempinakin vuosina. Siellä tuota mitä mainiointa kesän pötkälettä nonsaleerataan, pitäisi varmaan kutsua herrasväki koolle perpereineen ja possun kylkeen tuota sitten. Aivan järjettömän hyvää!

Yksi sarka ennen kääntöä. Näyttää hyvältä.


Lipstikka - omaa sukua Polusmäki


Piparjuuri - omaa sukua Polusmäki




tiistai 20. toukokuuta 2014

Kaunis toukokuinen päivä Lounais-Suomessa

Jääkylmä rintama sitten vihdoinkin väistyi, en välttämättä vieläkään kehu keliä optimaaliseksi kun kerran kananmunan kokoisia rakeita, vettä ja vanhoja ämmiä äkeet selässä tuli taivaalta. No ei ne rakeet ihan kananmunan kokoisia eilen olleet. Melkein. Työtä kun en vieroksu niin saatoin venyttää työpäivääkin sitten kotimatkapyöräilylle sopivammaksi ja lähteä myräkkärintaman vasta ylitettyä kotimaiseman. Muuten olisinkin kastunut kunnolla, toissa maanantainen ikävä tapahtuma olisi saattanut toistua pahemmin seurauksin. Tuolloin aamusella satoi, povitaskussa ollut puhelin otti ja närkästyi, ei toimi ihmisen taimen radio telefoonissa enää ensinkään. Tästä olen hyvinkin närkästynyt. Eilinen ukonilma kaikkinensa antoi vielä enemmän syytä huoleen kun tuo ilmanala aiheuttaa leipomuksille sitten kaikkea jännää efektiä. Kuulemma. Siinä piimät juoksettuu ja syntyy kaksipäisiä vasikoita ynnä muuta. Eikä taikinat kohoa. Toisin kävi eilenkin. Tein siinä sitten ohimennen 2 16 desilitran taikinaa, pullaa varten siis, tätä päivää silmällä pitäen. Kyllä kohosivat ihan tolkuttomasti, tuli mieleen ensimmäinen - ja viimeinen kokeiluni saaristolaisleivän kanssa. Aikoinaan siivosin keittiötä pitkään, hellaa, sen reunoja, lattoita, vuokia ynnä muita, koko illan tuon projektin mentyä ns reisille. Ei siitä sen enempää, pullataikinat kohosi reippaasti, sitä odotellessa väkersin vielä raparperi-vadelmatortun. Siitä vasta hyvää tulikin.

Kyllähän pullasta taasen hyvää tuli, tänään sitä meni se pari lettiä ja huomenna toiset pari lettiä menee kuukausikokouksen merkeissä, rouvasväki saa suut makeiksi. 

Tässä tätä pullakavalkaadia, kolme pitkoa arkulla vainaan, neljäs uunissa...



Pullaahan tuli tehtyä siksi reilusti kun tuleva EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen kävi täällä meitillä vieraana tänään Raisiossa. Olihan sitä pakko sitten pistää pöytä koreaksi, kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja sitten teki gluteiinittomat tarjoilut. Pulla meni paria siivua lukuunottamatta kaikki. Kahvia jäi. 
Paavo oli jälleen kerran vakuuttavaakin vakuuttavampi puhuja, asiaosaaja vailla vertaa, ei nikottelua, kakomista, takeltelemista. Faktaa ja anekdoottia toisensa perään. Ja jos hän on puhujana ylivertainen, vastausvuoroissaan hän oli myös valmis. Kuin viiden vuosikymmenen ajan toiminut rautainen ammattilainen vaan voi olla. Harvemmin näkee niin hyvää, selkeäsanaista ja asian hyvin esiin tuovaa esiintyjää kuin Paavo Väyrynen.

Väyrynen aivan ylivertainen eilen Hesarin vaalitentissä




Raision Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Vainio avaa tilaisuuden


Raision Kaupunginjohtaja Ari Korhonen saatepuheellaan toivottaa tohtori Väyrysen tervetulleeksi

                                


Sitä parhainta Paavoa. Puhetta. Sitä olisi kuunnellut pidempäänkin. 


Taas sitä jaksaa!

Perjantaina pellon kääntö Mestarin kanssa. Lauantaina Monacosta tänne takaisin laittamaan pottua maahan. 
Sillälailla sanoi Tarvajärvi.


torstai 15. toukokuuta 2014

Minäkin jo kävin

Nimittäin äänestämässä, käy ihmeessä sinäkin. Monen monta on erilaista numeroa, mutta ne parhaat numerot sijoittuu 192 ja 211 haarukkaan. 

Pikku puffi...

Äänestyksen suoritettuani palkitsin itseni pellillisellä erinomaisen hyvää pizzaa sekä vaivattomalla ja vaivaamattomalla leivällä, jonka reseptin aikoinaan löysin eräästä blogista. 
Ei suotta kehuneet että "maa vavahtelee". Hyvää leipää.

Leivän laitoin kohoamaan eilen 23.02. Tänään ehtoolla pääsi uuniin. Taikinaa maustoin myös valkosipulilla, limpun päälle ropsautin hieman merisuolakiteitä.


Anjovis-kapris-sipulipizza. Tuo on jo historiaa.


Sunnuntaina alkaa sitten armoton pullasavotta, pitää tulevaan Paavo Väyrysen EU-tapahtumaan leipasta yleisölle pitko jos toinenkin. Pari 16 desin taikinaa teen, neljästä viiteen isoa pitkoa tulee. Eiköhän riitä ja saa ihmiset suut makeiksi. 

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

210 - Tänään alkoi ennakkoäänestys - 210


Muistakaahan käydä äänestämässä, ennakkoäänestysliput ovat kotiin saapuneet viikko pari sitten, nyt äkkiä uurnille! Hyvät ja oikeat numerot joita paperille raapustaa on tietenkin 192-211. Toki on pääasia että äänestää, vaikka väärääkin numeroa.

Jos suositella saa niin taianomainen 210 on se kaikkein oikein numero tässä kohtaa.  Ylivertainen ehdokas, ylivertainen kokemus, ylivertainen näkemys. 

Eikä puhettakaan Suomen myynnistä halvimmalle tarjoajalle.

Paavo. Katso Paavon omahaastattelu tästä linkistä.

Hyvää äänestystä!

lauantai 10. toukokuuta 2014

Maailman nopein takinkääntö

Kappas, niin tuo demarien uusi puheenjohtaja Rinne sitten heti alkajaisiksi teki takinkäännön maailmanennätyksen Ylen aamutv:ssä sanomalla että hallitusohjelmaa noudatetaan loppuun asti.
Vielä eilen aamulla oli yleisessä käsityksessä Rinteen kanta repiä hallituksen kaavailemat säästöohjelmat, ehkäpä ajatus Audin takapenkin lämpimästä muutti mielen.

Siinä on teryleeni kihissyt kipinää iskien, liekkö valokaariakin tullut kun noin nopeasti on takki kääntynyt. Lienee tästä lähin demarien enää turha puhua takinkäännöistä mihinkään suuntaan.
Viimeisimmän poliisitiedotteen mukaan Seinäjoella missä kokoustavat on karhu havaittu vapaalla jalalla ja poliisi varoittaa asukkaita. Kuka suututti Lipposen taas, joku sai sitten Väinö Tannerin mitalin tammenlehvin?

Rinne on tunnettu AY-jyrä, monissa liemissä keitetty ja kenties tavoittaa ainakin osan SDP:stä persuihin karanneita. Ehkä. SDP oli pitkän aikaa yltiösuvaitsevaisten akkain ompeluseura, noinkohan rautakourat uskaltautuvat enää takaisin? 

Jutta sai lähteä, niin myös Eero Vainio sai kenkää varapuheenjohtajan paikalta. Hyvä sekin, kerralla pitää koko johto vaihtaa jos on vaihtaakseen, ei vanhoja kiviriippoja kannata mukanaan pitää. 

Voi olla että vielä tulee se aika että Juttaa tulee ikävä. 
Toisaalta vielä odotan sitä aikaa kun käärmeet, leijonat ja pienet lapset leikkivät sulassa sovussa keskenään. Niin minulle lupasi eräs hieno rouva kirjansa takaa ollessani 5-6 vuotias. Tuota sopua ei ole vielä näkynyt. Ehkä tässä on se odottaminen tärkeintä, eipä sitä tiedä demareista vaikka ottaisivat mallia vasureista ja lähtisivät hallituksesta. Itse olen sitä mieltä että tämä hallitus voisi jatkaa loppuun toimitusministeriönä, ei se valmista saa aikaan kun ei tähänkään asti vaikka kuinka fantastista on ollut.

 Sillä välin voi keskittyä muihin asioihin. 

Kuten meneillään olevaan EU-vaalikampanjaan. Eilen oli Raision Mylly kauppakeskuksessa Maakuntahallinnon järjestämä EU-tapahtuma jossa puolueet olivat mukana, erityistä mielenkiintoa sai Keskusta. Mikäs ihme se on, Juha Sipilä oli paikalla kuten myös EU-ehdokkaat Timo Kaunisto (198) ja Antti Pakkanen (204) sekä tulevia kansanedustaja ehdokkaita, mm. Pekka Myllymäki ja Jani Kurvinen. Päteviä ja varteenotettavia ihmisiä jokainen.
Kova kuhina kävi Keskustan ständillä, myös Sipilä oli jatkuvassa pyörityksessä kuin myös ehdokkaat. Tunnelma oli hyvä, ympäristökunnistakin kävi keskustavaikuttajia kiitettävästi. 

Miltei sääliksi kävi persujen ständillä ollutta rouvaa, siellä ei käynyt ketään. Ja cityvihreille kävi samoin, heikkoa oli sielläkin kävijäkunta. Mutta eipä liioitella. Ei käynyt sääliksi.

Pekka Myllymäki ja Juha Sipilä turisemassa päivänpolttavista aiheista


Sipilä lavalla. Kansa kuunteli haltioituneena


Sipilä ja Raision Keskustan johtoryhmää, oikealla kunnallisjärjestön pj Eero Vainio, ei aiemmin mainittu nimikaima ja selin kaupunginvaltuutettu Kalle Myllymäki


Muita paikallisia keskustalaisia juttelemassa oikealla olevan Keskustan EU-ehdokkaan Antti Pakkasen kanssa.




keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Vihdoinkin EUroviisut!

Ei vaan EU-vaalit juurikin kohta, jokunen viikko enää, 25.5. on se päivä kun toivottavasti tällä kertaa suomalaiset ajattelevat ihmiset laittavat oman laiskuutensa ja mukavuuden halunsa taakseen ja käyvät uurnilla. Saisi loppua se jatkuva valittaminen äänestämättä. Äänestämällä kuitenkin voi vaikuttaa. Joskus väärin, ainakin presidentinvaaleissa, muissa vaaleissa pääsääntöisesti oikein. 

Viime eduskuntavaalit oli protestivaalit.

EU-vaalien lähestyessä ehdokkaat aktivoituvat ja etenkin Keskustan ehdokkaat ovat olleet kiitettävästi esillä On jopa sellainen tilanne että on 20 toinen toistaan parempaa ehdokasta jotka ajavat selkeästi Suomen asiaa. Tietenkin mielipidettä EU:sta ja sen asioiden hoidosta Suomen asiat tärkeimpinä johtotähtinä on Keskustassa erilaisia, isoon puolueeseen mahtuu erilaisia ajatuksia kun seinät ovat leveät ja katto korkealla. Kuten tulevana kesänä Turussa puoluekokouksessa 13.-15.6.. Samalla tavalla ei taida muissa puolueissa olla.

Kokoomus ja demarit ajavat tiukempaa liittovaltiokehitystä, tässä on muutama hämmästyttävä asia jota ei voi olla ohittamatta. En hämmästele asiaa Kokoomuksen osalta, se on aina ollut pro-eurooppa puolue ihan itsenäisyyden alusta alkaen. Piti sitten Saksasta kuningas Suomeen saada, Väinö I. Siinä oli kokkarit ensimmäisen kerran Suomen myymässä oman edun eteen. Tällä hetkellä Suomen edut ja saamapuoli EU:sta on myyty Kataisen tulevan salkun tavoittelun takia. Raippaa Suomelle ja suomalaisille, EU:n taholta mikromanagerointia lisääntyvässä määrin asioista joita pitäisi voida kaupunginvaltuustoissa tai eduskunnassa päättää. Mutta jos Luigi P Palermosta ja lakeijalauma tietää Päntäneen asiat paremmin kuin kunnanvaltuusto niin mikäs siinä sitten. 

Demarien touhuja ihmettelen vieläkin enemmän, Ruotsin demarit ei ole lähteneet tuohon selkä köyryssä perässäjuoksuun kuten kotimaan demarit. Ihmekös tuo, meillä on Paavo. Siis Lipposen Paavo joka ajoi Suomea euroon Kokoomuksen kanssa kilvan silmissä kiiluen EU:n presidentin titteli. Toisin sitten kävi, kovan hinnan Suomi tuostakin vallan ahneudesta, pyrkyryydestä ja hävyttömyydestä maksoi. 
Onneksi demarit kovasti ajavat nyt esiin näitä veroparatiisikikkailijoita, ehkäpä eräälle konsultille Nordstreamin Geneveen  kanavoidut rahavirrat siinäkin sitten paljastuu.
Demarien touhut joutuu vieläkin oudompaan valoon verratessa taas muihin pohjoismaiden sosiaalidemokraatteihin, he kun ovat tehneet pesäeron keskieuroopan sosialisteihin. 
Kuitenkin ovat tämän solidaarisuuden varjossa käymään suomalaisen työmiehen kukkarolla entistäkin reilummin ja ronskeimmin ottein, pääasia että saadaan "solidaarinen" eurobond järjestelmä rakennettua. 

Perussuomalaiset nyt ei ole mikään vaihtoehto. Yhden kärjen puolue. Pelkkä populistinen ulkomaalaisviha. Lähinnä islamilaisviha. Mikähän taho se siellä lähi-idässä sitä kuohuntaa on aiheuttanut viimeiset 60 vuotta?

Vihreät, vasurit ynnä muut haihattelijoiden perinnejärjestöt ei ansaitse tässä edes kommenttia. Samaa jengiähän nuo, entiset stalinistit cityvihreitä kansankiihottajia joita hölmöt seuraa.

maanantai 5. toukokuuta 2014

Takatalvi ovella

Piti taas mukamas olla kelien suhteen niin mukava viikonloppu, toisin kävi. Kylmää, rakeita, vettä ja ties mitä tuli taas ovista ja ikkunoista. Jäi peltokatselmus, jäi luontoretki. Pellon osalta kuitenkin aloin aktivoitumaan että tein jo paperille periaatepäätöksen ja suunnitelman tämän vuoden tuotteista. Pottua paria lajia pitää olla, sitten toki papua pariakin erilaista, sipulia nyt ainakin kolmea sorttia. Ja tarkoitus oli yrttinurkka tuonne alueellekin rakentaa. Ans kattoo kui äijän käy. 

Piti tekemäni lauantaina porsaan kyljyksiä joiden lisukkeeksi haudutettua punakaalta, tästäpä se ongelma sitten kehkeytyikin. Punakaalta ei ollut suurimmassa osassa paikkakunnan isoimmissakaan marketeissa, olin lähellä vaipua epätoivoon kunnes neljännestä käymästäni kaupasta, pikkuinen koomarketti, piti hyllyssään tätä herkullista tuotetta. Kaalin suikaloin ja heitin pannulle suikaloidun sipulin, hunajan, mausteiden, balsamicon ja omenasuikaleiden kaveriksi. Sai siellä sitten reilun tunnin hikeentyä. Porsaan kyljyksen maustoin perinteisesti ropsauksella mustaa pippuria ja suolaa, himpun verran timjamia ja valkosipulia. Ja tietenkin voilla paistoin. Kertakaikkiaan hyvää tuli. Jälkkäriksi taas pannacottaa, suklaapannacottaa tällä kertaa. Alkupalaksi laadin vaatimattoman vadin Paavo-ruisleipää, päälle keitettyä munaa viipaloituna sekä jokiravunpyrstömajoneesia. 

Porsaankyljys punakaalilisukkeella, pannulla pyörähti myös kirsikkatomaatit ja kevätsipuli.



perjantai 2. toukokuuta 2014

Jutta, siinä vasta nainen...

Kuten laulussa sanotaan. Mutta höbs böbs, Jutta se taitaa tahtoa jättää kaksikin uppoavaa laivaa, ensin hallituksen ja sitten SDP:n. Hänellä kummankin ruorissa ja hallituksen uutta lempitermiä käyttäen, perälaudassa, on ollut laskeva trendi kerta toisensa jälkeen. Hän itse tuota ei ole nähnyt tappiona kun joka vaalien jälkeen on demarien kannatus vaan laskenut laskemistaan. Pitää hattua nostaa että Jutta uskoo itsekin omiin juttuihinsa. Pohjalainen demari. Kyllä kyllä. Vähän sama kuin Turhapurossa oli aikoinaan eräs taho ehdokkaana kommunistina kokoomuksen listoilla.

Paula Paula, siinä vasta Paula... meinaan Risikko. Kokoomukselle ihmisen kasvot kerrankin? Kyllä se on sitten Paulan tai Janin pesti, selkeästi. Rannikon ruotsalaismieliset kokkarit, osa Helsingin eliittiä ja muutama vaasalainen saattaa kannattaa Stubbia. 

Kaiken kaikkiaan kannattaa muistaa tuon trion touhut tämän nykyisen hallituksen piirissä. On ollut niin Kreikan kuin muidenkin EU-maiden "solidaarista apua" vakuutusten, takuutusten ynnä muiden koplausten myötä. Ja nämä molemmat puolueet, SDP ja Kokoomus ajavat eurobondeja, yhtäläisyysmerkki jatkuvalle ja päättymättömälle rahahanojen avaamiselle vastaaviin puuhasteluihin. Suomalaisen työtä tekevän ihmisen kukkarolla käydään, maksatetaan huimat summat etelän vetelien touhuista aina vedoten ties mihin. Samaan hengenvetoon on kansan mieliin myrkytetty kotimainen maatalous ja ruoan valmistuksen alkulähde, aina nostetaan maataloustuet esiin kuin ne olisivat millään lailla verrannollisia esimerkiksi tuohon Kreikan kriisiin.

Tulevien 13 suomalaisen EU-parlamentaarikon tulisi voimakkaammin toimia Suomen ja Suomen kansalaisten edun nimissä, pelkkä myötäily keski-eurooppalaisten vahvojen maiden mukaan ei ole Suomen etu. Tämän pitäisi myös ehdokkaiden pitää kirkkaana mielessä. Suomen ja suomalaisten asiaa ovat sinne menossa ajamaan. Ei ylikansallisia oikeisto tai sosialistisen internationaalin asioita.

Myrskyisät Vapputerveiset Turun Vihreästä Vapusta 1.5.2014