maanantai 26. syyskuuta 2016

Pelto tyhjennetty

Pelto tuli tyhjennettyä lopuista kurkuista ja kesäkurpitsoista, vielä on jäljellä pellon kääntö talvea varten. Halukkaita? Onneksi on lomaa tämä viikko, illalla eläkeläisristeilylle ja keskiviikkona peltoa muokkaamaan. Kyllä siinä hommaa piisaa. 

Pienen pienet lapsukaiset kävivät viikonloppuna, piti heidän tilaukset sitten toimittaa. Aika hyvin tuli niitä toteutettua, vaikka vaatimukset oli korkealla. Lohta tuli savustettua, espagnolea kastikepohjaksi ja espressopannacotta jo torstaina, perjantaina sitten kasaus.

Friteerattuja maniokkilastuja ja chilimajoneesia


Savulohisalaatti


Karitsan karetta rommikastikkeella. Vs-potut ei vielä lautaselle ennättäneet tässä vaiheessa


Suklaaclafoutis, espressopannacotta, rouhittua pistaasia ja suklaakastiketta. 2 kaloria.


 Kyllä sunnuntaina piti possua saada salvian, valkosipulin ja vaahtovoin kanssa...


maanantai 12. syyskuuta 2016

Politikoimassa Tampereella

Viikonloppu tuli vietettyä demariseurassa Tampereella, ei siellä sen suurempaa kähyä saanut aikaiseksi. Liekkö nyt liennytyksen aika, joka puolella rakennellaan jo siltoja punamulta yhteistyölle. Miksipä ei, hyvin se on ennenkin toiminut. Onhan siellä niitä räksyttäjiäkin, ei anneta niiden häiritä. En Lindtmania tässä nimeltä mainitse saati sormella osoita. 
Keskusteluissa käytiin myös kotimaisen viinan tulevaisuutta, tässä asiassa eivät olleet saaneet yhteyttä omistusohjausministeriin. Saatoin käyttää omia kanaviani ja koittaa saada viestiä perille ja vastausta viinatehtaan suuntaan. Jää nähtäväksi auttoiko.

Aamun hyinen auringonnousu Koskikeskuksessa



Tampereen suuntaan ei ollut hyvä nälissään lähteä, siksipä perjantaina savustin siikaa. Kyllä siitä ihan hyvää tuli, alle rakentelin vielä mustatorvisienikeittoa. Siika valmistui tuossa tuokiossa, suolaa ja savua myöden meni kaikki nappiin. Eikä keitossakaan valittamista ollut. Onneksi tuota mustaa torvea nyt sitten on riittämiin. Luultavasti. Enemmänkin saisi olla.

Ihan kiva tuo sähkösavustin, hintansa väärti


Mustatorvisienikeitto. Kenties laitoin liian vähän torvisientä, oli tarkoitus että keitosta tulee pikimusta. Mutta hyvä näinkin. Virolaista mustaa leipää murustin ja voissa pannulla pyörittelin valkosipulin kanssa, se tuohon päälle ja yksi voissa paistettu pieni musta torvi.


Eilen oli kotiin saavuttua pakko saada kunnon lohturuokaa, syksy kun on. Mikäs se mukavampi kuin peribrittiläinen Sheperd's Pie, eli lampaanlihapata.


torstai 8. syyskuuta 2016

Sieniä sateen jälkeen

No nyt alkaa tälläkin suunnalla sientä löytymään, pääsin erääseen vakiopaikkaani toissapäivänä möyryämään ja kiva setti sieltäkin tuli. Litran huitukoilla kantarellia ja viitisen litraa suppilovahveroa. Nämä oitis kuivasin. Satunnaisia tatteja lukuunottamatta en ole niihin saanut otetta, toivottavasti onni vielä kääntyy. Sama pätee mustaan torvisieneen joita olen metsästä löytänyt kaikki 2 kpl tänä vuonna. Ei niistä tarinoita kerrota. En vielä luovuta, vaikka kaikenlaista kiirettä joka suuntaan tässä onkin, viikonlopuksi Tampereelle, seuraavana Vantaalle. Pellollekin tarttis ehtiä. Ja ehtiihän sitä jahka aika on suotuisa.

Kantsut ja suppikset


Suppikset ovat vielä varsin vaatimattoman kokoisia


Keuruulta tulossa mulle kuivattua kantarellia


Turun Kauppatorilta saatoin eilen poimia kahdeksan litraa mustaa torvisientä