Sitä tässä odotellaan, itse kukin jännittyneenä. Sieltä se tulee 26.8., Alastarolla. Odotuksen tunnelmassa tarjosin alokkaalle naudan sisäfilettä pippurikermakastikkeella ja hyvin reilussa voissa paistettua uutta pottua, teki tehtävänsä... Itse sitten viikonloppuna valmistin kreolipyttistä eli gumboa. Turun Kauppahallin Herkkunuotasta taasen hain isoa (lue vaaksan mittaista) katkarapua, kampasimpukkaa ja pallasta. Näistä tuli gumbon pääaineet. Toki vielä sinisimpukkaa, mustekalaa ja pientä katkaa joukkoon rykäisin, hyvää tuli. Oli muuten leipäpalojen kanssa parempaa kuin riisin. Liekkö riisin lajilla ollut osansa. Tämän alle olin jo aamusta tehnyt hyvinkin kevyen kurkkukeiton, joka oli myös kuumalle päivälle hyvää. Toki tuona aamuna tein myös uunin täydeltä kebabkiusausta, niistä en kuitenkaan mainitse.
Idellissä kävin samalla kun etsiskelin Turusta kuumeisesti okraa, jäi sitten mukaan MAC:in keraaminen teroituspuikko. Ei huono.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti