Toissa lauantaina oli vallan mainio keli grillaukselle ja mikäs sen mukavampaa kuin ystävien seurassa istua niin leikkuulaudan, grillin kuin ruokapöydänkin ääressä. Ihan perussettiä tuli tehtyä. Kunnon barbecue soosilla penslattuja possun ribsejä, thaikatkarapu vartaita dipillä, lisukejuttuja, Makkarafestareilta® tuttua kesäistä perunasalaattia sekä liekitettyjä ja karamellisoituja banaaneja jäätelön kera. Kertaluokkaa haasteellisemmaksi kaiken teki se että setin piti olla gluteiinitonta. Asia joka ei mulle ole tuttu juurikaan, mutta ilmeisen hyvin siinä onnistuin. Alkuvalmistelut hoiti kutsun esittäneen talouden hengetär mitä mainioimmin, ribsit oli esikeitetty uunissa sopivan mureiksi, ja kaikki muukin oli fantastisesti valmiina. Bbq-soosin kimppuun oitis käytiin, sitä kun piti kuitenkin hiljalleen pulputtaa tunnin verran, siinä samalla muu juhlaväki sai veitset käteen ja pääsivät salaattia tekemään. Itse siinä joutessani soosia valvoessa tempaisin salaattiin tulevan majoneesin vaivihkaa. Onneksi oli pöytään koreasti katettu pikku snacksiä, olisihan siinä nälkä tullut muuten ruokaa tehdessä. Säällisessä ajassa kuitenkin itse ruokapöytä alkoi täyttyä ruoasta ja kyllä sitä sitten tulikin syötyä. Ja fingerporillinen juotuakin sihijuomasta ihan johonkin venäläiseen tuotteeseen. Aika eteerinen olo oli seuraavana päivänä, en edes muista koska viimeksi sellainen olisi ollut. Vaan... samapa tuo, on kesäloma ja kerran vuodessa voi tuollainen olo ollakin :-D
Miso valmis... katkikset valmiina grilliin. Ne marinoitiin ensin reilussa limessä ja cayennessa
Ribsit myös uunihoidon jälkeen valmiina
Sekä soosi
Kuin myös sienet ja tomaatit
Eikä vähimpänä, kesäinen peruna-kukkakaalisalaatti. Ihan pahuksen hyvää!
Grilliin...
Ensin alkupalan katkikset... näissä ei kauaa nokka tuhissut
Ja sitten osin sivulämmöllä, osin suoralla, soosilla penslatut ribsit
Aijai...
Penslaamista piisaa
Näitä voisi taas syödä...
Hyvältä näyttää vaikka itse sanonkin
Kaikki loppuu aikanaa, niin myös penslattava soosi
Helvetin hyvää
Ja banaanit kävivät grillissä myös, toki pannun kautta. Rommin hulmahdus liekkeihin ei erotu. Harmi.
Setti sitten lautasella näytti ja maistui mainiolta
Alkupalana nuo thaimaalaiset katkarapuvartaat
Lihan lisukkeeksi grillattuja tomaatteja sekä herkkusieniä, molemmat pienellä oliiviöljy valelulla ja kuivatulla meiramilla grillattu
Kesäinen peruna-kukkakaalisalaatti
Lautasella...
Jälkkäriä, karamellisoitua ja liekitettyä banaania jätskillä
Onnistunut ilta kaiken kaikkiaan. En joutunut tiskaamaan :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti