Taas oli perinteisten Makkarafestarien aika toissapäivänä, väkeä oli paikalla mukavasti ja pitkästä aikaa toinen alkuperäinen festarien puuhamies oli ennättänyt maailman ääristä paikalle. Taas paikkana oli Maskun kartano, paikka jonne tämän tyyppinen toiminta sopi vallan mainiosti. Tänä vuonna oli sitten riesana villiintyneet ampiaiset, jotka pikaisesti valtasivat festivaalialueen jahka hieman toi alkupalaa pihalle. Samoin valtasivat useamman viinikupposen sekä skumppapullon ennen kuin eräs oivalsi ehdottaa lasien kattamista kupinalusilla. Invaasio lähes tyystin päättyi tuohon operaatioon. Iltsikassa ollut ötökkäansa osoittautui tehottomaksi, jopa kehnoksi. Saldona niissä kolme kärpästä. Olisi ollut hyvä pitää takataskussa tuollainen sähköinen kärpäslätkä, se toimii kirjaimellisesti niin talossa kuin puutarhassa.
Mutta mitäpä amppareista, keli oli vallan mainio vaikka Ilmatieteenlaitos koko viikon loihi esiin ikävää keliä, sadetta ja ukonilmaa. Ei tietoakaan moisista.
Tänäkin vuonna tehtiin kahta sorttia makkaraa chorizoa sekä lammasmakkaraa. Chorizossa mainio chili joka tuli hieman jälkipoltteena, lammasmakkarassa oli nyt pikkelöityä sinapinsiementä jota olisi kyllä saanut olla enemmänkin. Kaiken kaikkiaan reilu kolme kiloa tuli makkaraa taas tehtyä. Alkupalaksi oli valittu Jamie Oliverin leipä, se oli paahdettu leipä jonka päällä reilu pihvitomaatti, mausteet, basilikaa ja brie juustoa. Toki loraus oliiviöljyä myös.
Pääruokana sitten makkarat, "Wärtsilä"-perunasalaatti, paistettua varhaiskaalia. Ja Pirjo-mummon sinappia. Pöltsamaa Kange sinappi oli omassa pienessä roolissaan.
Näillekin festareille saimme Paavon mukaan
Kurkkusalaattia, itse tehtyä. Vallan mainiota. Oman pellon kurkuista taidan tulevalla viikolla tehdä itsekin jotain tämän suuntaista.
Suoli täyttyköön
Ja täyttyihän se
Sukkela miten keltaiseksi kuvat kehittyivät
Väärä asetus kinokamerassa tässäkin
Siellähän ne grillaantuu
Tajuttoman hyvä jälkkäri, mustikka semifreddo
Ensi vuonna sitten kymmenennet Makkarafestarit. Onkohan luvassa ilotulituskin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti