Taas on madeaika kiihkeimmillään, nyt sitä saa marketista kuin marketista ja täytyyhän siihen sitten satsata. Kävi niin jotta viikonloppuna tuli kilon made noukittua kärryyn, tuli melkoinen säästö kun mukana fisussa oli melkoiset mätisäkit. Ne laitoin pakastimeen odottamaan sopivampaa herkutteluhetkeä, muutenkin ne sinne olisi pakko ollut laittaa.
Madekeittoa rykäisin kehiin, tällä kertaa uusimman Glorian Ruoka&Viini lehden ohjeella. Siitä tuli erinomaisen hyvä ja tuota tapaa tulen vielä käyttämään toistenkin kalojen kanssa.
Loppiaisaamuna sitten oli aika kokeilla jotain muuta aamiaiseksi kuin iän ikuisia normijuttuja, tartuin toimeen ja tempaisin turkkilaisia gilbir aamiaismunia. Käytännössä se on 2min uppomunat jugurtin päällä, savupaprikavoita ja yrttiöljy. Hyvää sekin.
Madetta kun en viime torstaina saanut, oli tyytyminen kuhaan. Kuhan sitten tein duchesse-perunoita, paistoin kuhan rapeapintaiseksi ja pinaattia voissa pyörittelin. Kuva vaan ei onnistunut.
Täällä ei ole vielä madekausi alkanut. Kovasti jo tekisi mieli madekeittoa, jonka alkuruuaksi tulisi voissa paistettu mateen maksa.
VastaaPoistaItse en uskalla mateen maksaa syödä sen loisvaaran takia... tuota, miksei siellä madetta vielä ole kun täälläkin jo on, ja Lapissakin kuuluu saavan. Näin nimittäin kuvan sunnuntailta...
Poista