Se aika vuodesta päällänsä että syysfiesta pukkaa päälle. Tänään, vakavasta sairaudesta huolimatta, olen vaivojani säästelemättä tehnyt osan valmistelutyöstä ettei lauantaina sitten ihan mahdottomaksi käy urakka. Vaikka mielellänihän minä. Huomennahan on tarkoitus sipaista seuraava menu huiviin;
Alkupalat:
Korvasienikeitto
Gordonin prässätty possunkylki
Kateenkorvaa muusin ja anjovisvoin kera
Pääruoka:
Gordonin lampaan koipea
Jälkiruoka:
Crema Catalana
Näistä keitto on lähes omaa käsialaa, kateenkorva Harri Syrjäsen reseptiikalla ja loput sitten Gordon Ramsayn repertuaarista. Possun kylki tuli tehtyä, on parhaillaan prässääntymässä. Kastike tuli sille tehtyä myös, aika tiukkaa settiä. Samoin tuon lampaan sitten luusta erotin, avasin, maustoin ja kietaisin rullalle makustumaan huomista varten. Uskoisin että siitä tulee fantastista.
Oliiviöljyllä hierottu, maustettu ja mintun lehdet tarkasti aseteltu
Siihen päälle sitten vuohenjuustoa ja hieman valkosipulia
Ja rullalle. Narujen alle rosmariinia.
Lampaan kaveriksi sitten piti laatia neulapapuja, enpä löytänyt. Siispä paahdan punajuurta kera öljyn ja savumaldonin. Ja muutama salvian lehti myös. Possu saa kaveriksi omenaa, kevätsipulia ja rakuunaa hieman pannulla pyöritettynä. Creman kimppuun käyn aamulla että ehtii hyytymään. Tässä kuvaa tulevaisuudesta.
Eiköhän näillä eväillä saada suut messingille, viinit sitten akselilla Chile - Espanja.
Onkohan eräs kaveri jäänyt Suezille tulliin vesipuhvelinsa kanssa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti