torstai 1. tammikuuta 2015

Kohti vuotta 2015

Onhan tuota jo 15 tuntia kulunutkin, tarkkaan ottaen jo sen virrassa mennään jo kuin pienen pieni kaarnan palanen aavalla merellä vailla päämäärää. No ei sentään ihan vailla sitä, huhtikuussahan 19. päivänä on päivä jolloin veri punnitaan ja otetaan veret seisauttava vaalivoitto eduskuntavaaleissa. Se siellä kiikareissa jo näkyy. Sipilästä pääministeri, Väyrysestä ulkoministeri ja Rehulasta sote-ministeri. Noinkohan Rinne jatkaa valtiovarainministerinä?

Uuden vuoden aattoa odotellessa tuli oltua hyvinkin jouten, ei mitään ylimaallisen erikoisia ateroitakaan tullut tehtyä. Jouluna oli perinteiset, suunnittelemani tapaninpäivän hummerilounas jäi väliin. Joulukinkusta tuli valtava menestys, se oli tapaninpäivänä jo sitten syöty, kuten kaikki muutkin jouluruoat. Ainoastaan pakkaseen jäi muikun mätiä jota eilen aattona tuli ruissipsien ja gubbröran kanssa herkuteltua. Tuossa aaton odotusajan joutenolossa tuli eteen vanha italialainen resepti, bagna cauda, jota on pitänyt tehdä jo reilu 10 vuotta, asia on vaan aina unohtunut. Nyt sen sitten toteutin, kyseessä on voi-anjovis-valkosipulikastike, periaatteessa dippi, mutta tämän laitoin paahdetun maalaisleivän päälle. Leivän päällä sitten oli vielä 4 minuutin halkaistua munaa, roomansalaattia silputtuna ja hieman karamellisoitua paprikaa. 

Bagna cauda minun tapaan


Joulupäivän aamuna oli aurinkoista, ennätin jopa metsään käyskentelemään vaikka pakkanen paukkuikin lähes holtittomalla tavalla. 


Sama paikka, tänään aamulla. Sumua, pakkasesta ei tietoakaan, linnut piti melkoista mekkalaa ja puro solisi kevättä luvaten. Ei sammakoita sentään näkynyt.


Pitää siitä joulupöydästä pakko laittaa kun kerran tuli kinofilmiä niihinkin käytettyä. Obs! Fairya tai käsipesuainetta ei syöty.



Tuli tutustuttua myös Pääministeri peliin. Olikin vallan mainio, Afrikan Tähti tyyppinen lautapeli. Tuossa pelissä sitten Stubb voitti kerran ja Haglund toisen kerran, toki, hehän ovatkin enemmän onnen kauppaa.