sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hyvää Vappua!

Vappu tuli, pitipä sitä sitten perinteisin ja ei niin perinteisin menoin juhlistaa. Marssimaan en lähde, en ole ikinä lähtenyt, enkä tule koskaan lähtemäänkään vaikka eräs maanviljelijä Satakunnasta sellaisen pallon heittikin ilmoille. Tähän mennessä ei ole perinteisiä vappuruokia syöty... 1 kpl. 

Kotimaisia mansikoita oli saatavilla huokeaan 140€/kg hintaan. Nämä espanjalaiset oli vain 3€/l. Tällä kertaa oli taivuttava hinnan edessä.


Mansikoiden kaveriksi kävi tämä mukava ranskalainen kuohuviini. Takana siintää Äänisen aallot. Tai ainakin joku lätäkkö tuo on.


Vappuun kuuluu nakit ja sen semmoiset sillit ja salaatit. Johan niitä on vuosien saatossa tarpeeksi syöty, tein vaihtoehtoruoaksi tunisialaista merquez-makkaraa. Pakanan hyvää, tehdään lampaasta. Harissan kanssa arastelin, olisi pitänyt reilummin sitä laittaa. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.


Grillaus tapahtui näin vaatimattomassa ympäristössä 


Simaa tein jokavuotiseen tapaan, tätä maistetaan heti vapputorilta tultua. Samoin jokunen zeppole pitää varmaan tehdä. Sitten Sotsiin.


Pääsiäisen muotivillitys töhnämunat sai jatkumoa, vappuhitti pöhnämunat. Nämä ei kyllä pääse toista kertaa vappuaamiaiselle. Ei tuo jallu niissä maistu ensinkään.


Aamiaismerguez ja puolukkaa. Kyllä kiitos, otan toisenkin setin.


Nyt kohti Turkua, Keskustan Vihreään vapputapahtumaan pitää mennä. Kenties samalla muutama geokätkö?!

2 kommenttia:

  1. Olipas siellä hulppeat grillibileet! Meillä keskityttiin kasvihuoneen rakentamiseen, joten ruokiin panostaminen jäi vähemmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vaatimattomat, onneksi keli suosi grillaajaa. Turun Kauppatorin lämpömittari näytti +22 astetta. Toki taisi anturi olla auringossa...

      Poista