keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Makkarafestarit® 10v tulevana kesänä

Tänä vuonna juhlitaan kaikenlaisia juhlia. Kenties kuntavaalipaikkaa joka on nyt hakusessa numerolla 128, se vaan on kovin epävarma kun ei äänestäjistä tiedä, mutta luotan että osaavat riittävässä määrin lappuun raapustaa tuon numeron äänestyskopilla ennakkoon, ulkomailla ja varsinaisena äänestyspäivänä.

Kuitenkin kesän pääjuhla on Makkarafestarit® 10v. Syksyllä sitten allekirjoittanut 50v. Ja sen jälkeen vielä Suomi 100v. Onhan tuossa juhlittavaa koko vuodeksi.

Viime lauantaina istahdettiin alas pohtimaan festarien kesän ohjelmaa ja tarjontaa. Päätettiin aiempien keskustelujen perusteella tehdä dramaattinen muutos ohjelmaan. Aiemmin on naisväki ajettu pihalle, satoi tai paistoi, siksi aikaa kun on makkarataikinat tehty ja suolet täytetty.
Tällä kertaa tehdäänkin päinvastoin, naisväki saa täyttää makkarat. Klubin kovin ydin sitten ennalta taikinat laatii jottei se mene ihan teelusikalla mittaamiseksi.
Sinappia tehdään tänä kesänä itse, kas kun löytyi erinomainen resepti siihenkin. Sama koskee olutta. Laadimme mitä todennäköisimmin myös oman festarioluen, se vaatii koepanon vielä etukäteen.
Luultavasti tulee vielä muutakin ohjelmaa, sitä ei vielä sovi paljastaa.

Näistä asioista päätettiin ja siinä sivussa söimme kiljuvaan nälkään hieman erilaisia ruokiakin. Maistelimme myös hyvin erikoisen makuista japanista tuotua kuivattua mustekalaa.

Keittiön tervehdyksenä maa-artisokkavaahtoa ja skumppaa


Alkupalaksi karitsan munuaisia... ne päätyi karamellisoidun ja sinapissa pyöritetyn sipulin kanssa lautaselle.


Pääruokana boullabaisse, tällä kertaa lohta, simpukoita, ravunpyrstöjä sekä paistettua kuhaaJälkkäriksi valikoitui punaviinissä haudutetut päärynät suklaakastikkeella.


Päärynästä tuli lähes punajuuren näköinen


Näistä on hyvä ponnistaa vaaleihin, kevääseen ja kesää kohti. Tulevana perjantaina alkanee ensimmäiset kasvatushommelit Bunkkerilla.

2 kommenttia:

 1. Hieno juhlavuosi tulossa; eihän tuossa ehdi kuin juosta bileistä toiseen. Ja ihan miehen ikäänkin sitä kohta päästään. Itsellä toki tuo 50 on vielä kovin kaukana, tuleehan ens viikolla vasta 49 täyteen.
  Onnea kuntavaaleihin! Itse koin identiteettikriisin, kun vaalikoneet tarjoavat vain kristillisiä ja persuja. Täytynee alkaa muuttaa ajatusmaailmaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Tuon kriisin olen aikoinaan itsekin kokenut, kristillisiä tyrkytti viimeksi vaalikone. Enää en katso niitä.

   Poista