keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Elintilaa haettu, saatu ja tehty uraa uurtavaa työtä

Bunkkerin yrttitarha kävi lopulta luvattoman pieneksi, mitä saattoi odottaakin, kyseessä kun on betonibunkkerin vaatimattomat tilat. Toki tulevana suvena myös täällä pääkallopaikalla yrtit, kenties myös tomaatit ja hieman sipuliakin kasvaa, suurimmat tulokkaat sitten tuolla palstalla jota olen nyt sitten kipeän selkäni kanssa käynyt möyhimässä. Toki myös paskaa levitin sinne. En tietenkään demarien saati persujen puolueohjelmaa vaan Biolanin kananpaskalevänokaretta. Tarkoitus on vielä kesämmällä laatia luonnonmukainen nokkosliete tähän tarkoitukseen. Haisee kuulemma kuin trankki, hyvä niin. Maisema palstalla on lohduton, eräs pitkään alueella ollut iäkäs rouvashenkilö kertoi palstani olleen hylätty vuosia. Olen siis senkin pelastaja ja filantrooppi silläkin saralla. Tässäpä lohdutonta kuvaa ennen kirurgisen tarkkoja toimenpiteitäni.


Prinsessa ja lapio. Vai ei nykynuoriso tee mitään.


Kolme haut... penkkiä valmiina. Toki rikkaruohot nyppimättä. Liian pienimuotoista askaretta minulle.


Muutama penkki tullut lisää, kuin myös poikittainen. Sinnehän napsahti vihersipulia, tilliä ja pinaattia!


Kesätyöläinen Prinsessa lähdössä rankan työpäivän päätteeksi. Etualan rikkinäinen harso EI ole Bunkkerin Yrttien maastossa. Eivätkä muutkaan romut kuvassa.


Maisemakuvaa lisätilan länsireunalta. Huomioi taustalla siintävät lehmän munat.


Taka-alalla nuorison edustajat lennättävät ihan julmetun kokoisia lennokkeja. Oli siinä lokeilla ihmettelemistä, kiertelivät ja kaartelivat kuherrellen. Konelintu ei kuitenkaan herännyt.


Hylättyjä lampaita!!! Ehkäpä pelastan ne pakastimeeni?!? ;-)



Tässä toisen päivän kuvatusta. Eilen siemenestä laitettu lipstikka on jo 35cm korkea ja raparperikin terhakka. Tiedän erään kartanonpitäjän olevan, jollei kade niin ainakin ihmeissään. 



Tahdon nyt tässä vaiheessa painottaa sitä että on turha lähettää tai kommentoida ettei rikkaruohoja ole poistettu. En lähde niin rahvaanomaiselle tielle, minun puutarhassa saa rikkaruohokin kasvaa. Jos ihan kauheasti närästää niin kuten kuvasta näkyy, kuokka on siellä odottamassa, tervetuloa. 

Niin muuten, kuvassa taka-alalla vasemmalta alkaen penkit täynnä kelta, puna, salotti sekä hopeasipulia. Keskipenkissä nimenomaan vihersipulia, tilliä ja pinaattia. Etualan penkeissä sitten kehäkukkaa, lipstikkaa ja raparperia. Vielä on tarkoitus purjo saattaa takapenkkiin, etupenkkeihin fenkolia ja porkkanaa. 
Ainakin näitä.

3 kommenttia:

  1. Aamutuimaan kurvailin tänään noiden tilusten ohitse ja siellä oli piiskaamissessio menossa. Nimittäin sade piiskasi. Ei markiisi eikä se nigerialaissyntyinen brittilaulaja. Valtava armada myyriä oli myös aivan selvästi sinne työntymässä. Muutama claymore viiksilangalla rajatolppiin ja puolittain maanalle, niin rauha palaa kasviksille.

    VastaaPoista
  2. Arvoisa Bunkkeristi! Provosoiduin lipstikka-aiheesta. Sanon vaan, että tiluksilla korjataan lipstikat oksasaksilla, sellaisilla jämäköillä Fiskarsin versioilla. Silla tavalla sitä puutarhaa hoidetaan - oksasaksilla.

    Asiasta toiseen. Olin tänään yhdessä jalokivikaivoksessa. Menin alas todelliseen kuumuuteen ja ahtauteen, jossa kosteusprosentti oli monsuunisadeasteikolla 100. Kaverit painoivat sellaisissa oloissa hommia, että pulinat pois. Annoin kavereiden jatkaa hommia ja tulin melko nopeasti ylös. Sitä tämäkään kokemus ei muuta, että huonoissakin talkoissa tarvitaan hyvä johtaja.

    VastaaPoista
  3. Provosoituminen on turhaa sillä en toki tilusten lipstikkoja tässä sivaltanut. Tosin mä luulen että kesän päätteeksi joudun machetea tjms jämerämpää käyttämään lipstikan taltuttamiseen.

    Olen antanut itselleni kertoa että sieltä olisi DHL:n lähetyksenä VW Kleinbussin kokoinen puulaatikko jossa vesipuhveli, pari maatyömiestä ja pari gurua. Kiitos. Kyllä niillä eväillä sitten alkaa sato kasvamaan, edellyttäen että maamiehillä on omat eväät tuolle vesipuhvelille.

    VastaaPoista