torstai 14. kesäkuuta 2012

Yrttien ja muiden ronttien kimpussa

Kyllä ne sitten loppujen lopuksi alkaa kasvamaan kun lämpöä on riittänyt, saisi vaan sataakin vielä. Ei sitä joka ehtoo jaksa eikä viitsi kastella, ei ainakaan montaa kertaa. Eilen olin muutaman tunnin pellolla nyppimässä rikkaruohoja, aika hyvin sain niitä pois sieltä mistä otinkin, eli sipulien kimpusta. Keväällä kun käänsin tuon pläntin, olisi silloin vaan pitänyt joka lapionpiston jälkeen kaikki juuriaines kerätä pois. Nyt siitä laiskuudesta saa sitten maksaa rikkaruohon nyppimisellä. Sankkoja vapaaehtoisjoukkoja ei ole notkunut lähistöllä, valmiin tuotteen vonkuajaa kyllä piisaa. Kyllä omaan laariin menee kaikki tuotto. 





Täällä bunkkerillakin alkaa pikkuhiljaa kesä tulemaan parvekkeen purkkeihinkin, mutta tuntuu kuin ihan tolkuttoman hitaasti verrattuna viime ja edellisvuoteen. Negatiivisena havaintona alkakastelevassa parvekelaatikossa ollut ihan pahuksen iso basilikasetti on varmaan pilalla, koko multa pinnalta ihan homeessa. Noinkohan auttaisi pelkkä mullan vaihto ja basilikoiden varovainen siirto? 

Rakuuna nousee kohtalaisesti


Persilja myös


Tämän kesän kokeilu, maissi


Minttua... mojitokesä tulossa


Pinaattia kaverinaan paistisipulia



Tänään sitä teki kahvin kanssa jotain hyvää pullaa mieli, en vaan jaksanut mitään lettiä saati korvapuustia alkaa vääntämään, tein zeppoleja! Nämä ovat kerta toisensa jälkeen hyviä. Pitää joskus kokeilla maustaa niitä suklaalla tai sitruunalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti