sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pikku päivitystä ikään ja sen semmoista

Tuo otsikon päivitys on vasta tuloillaan, kuluvaa vuotta ja kuukautta ensi torstaina. Lahjapöytä on valmiina. Voin myös antaa tilinumeron johon voi panna yli ja alle 50€ lahjoitukset kuten on tapana ollut. Kiitos jo etukäteen.

Tätä asiaa sivuutettiin viikonloppuna pintaraapaisuna rapujuhlien merkeissä. Myös Paavo Väyrysen seminaariin lauantaina ennätin osallistumaan, me raisiolaiset olimme prosentuaalisesti kohtuullisesti edustettuina. Kuten arvata saattaa, Paavo oli puhujana taas varsin erinomainen. Siinä ei sanat menneet sekaisin saati asia. Kyseessä oli siis Eurooppalainen Suomi 2020 seminaari, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä EU-politiikan kiemuroihin Väyrynen tarkoin kuulijat johdatti.

Jarmo Korhonen julkaisi toissa viikolla muistelmansa Väyrysen valtakunta. Tuskin on lukemisen arvoinen. Saati toisen Paavon, Paavi Lipposen kirjakaan. Tuomiojan kirja kiinnostaa sen osalta miten hän paljastaa omat metkunsa ja katkeruutensa. Rikkaan perheen homssuinen poika, hippi ja tuuliviiri. Takkutukka. Iiro Viinasen juttuja ei jaksa lueskella, sitä sorttia piisasi tarpeeksi 90-luvulla.

Paavo pöntössä


Perjantaina muiden kiireiden keskellä piti sitten rapujuhlia varten hieman naudan rintaa laittaa hautumaan, pulled beef oli kyseessä. Ensin ajatuksena oli erään blogistin reseptiikkaa hyödyntää ja tehdä tulisempi kastike lihalle. Tulin sitten toisiin aatoksiin kun viime viikonloppuna koeponnistin lihapullataikinaa johon laitoin ras el hanoutia ja harissaa. Niitä syödessä tuli hiki pienelle ihmiselle, ja kun olin srilankalaista possucurryä juuri aiemmin tehnyt, sain tarpeekseni tästä hiitistä ja turvauduin Chuck Hughesin omaan reseptiin. Tätä innoissani toteutin, enkä sitten muistanut että olisi gluteiinitonta pitänyt olla. Kastikkeessa wörsseä ja soijakastiketta, kumpikin ihan nou nou juttuja sellaisenaan. Harmin paikka, lihasta tuli vallan mainiota. En voi kuin kehua.

Kuivattua sipulia, muscavadosokeria kuivamausteena lihan pinnassa. Piti maustua muka yön yli. Maustui 4 tuntia.


Sitruunat, omenalohkot kylkeen ja soosi päälle, lähes kuusi tuntia liha sitten otti uunissa jotta oli haarukalla hajoitettavaa. On sen väärti kyllä.


Olipas saksiniekoilla runsaat pyrstölihat.


Eräs vieras toi mukanaan kuutioidun lähijuoman rapujen kaveriksi. Mukava yllätys, oli sopivan jäistä juomaa, pulpahteli lasiin.


Pikku tapaksia sitten rapujen jälkeen


Vielä orpo leipä jolla perjantaina tehtyä pulled beefiä. Tuon toki uunissa lämmitin vastaleivotun leivän päälle, samoin lihan haudutusliemen siivilöin ja keitin kasaan, sitä kastikkeeksi. 




4 kommenttia:

  1. Onkos se nyt tänään, kun kanssablogaajan tilille saa laittaa rahaa? Lämpimät onnittelut :-)

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitos kiitos, saa laittaa, vaikka suuremmatkin summat. Terv Herra 47

    VastaaPoista
  3. No oletpas sä vanha! Mulla on sentään vielä melkein 6 kk vastaavaan lukuun ;-D

    VastaaPoista