perjantai 4. joulukuuta 2015

Puutarhan ja reseptien välissä

Kansalainen Ulla vaatimalla vaati minua porchetta reseptin blogiin kirjaamaan, teen sen nyt sitten normaalitoimintaa karkeasti rikkoen. Linkkiä reseptiin en sähköisesti löytänyt. Tai löysin, suoraa linkkiä lehden sivuun vaan ei varmaankaan saa käyttää tai tulee satikutia.

Possun kylkirulla, porchetta

2,5kg possun kylkeä, luuton, nahallinen
5 valkosipulinkynttä
ruukku persiljaa
3 timjaminoksaa
2 rosmariininoksaa
2 salvianoksaa
1rkl savupaprikaa
0,5 rkl fenkolinsiemeniä
0,5 tl cayennepippuria
2,5 rkl karkeaa merisuolaa
0,5 rkl mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä

Perhana, ohje on ohut siima tekemiseen. En tuota ensinkään noudattanut. Laitoin korvakuulolta tuohon päin, muut kuin tuo possu pannaan mortteliin ja hierretään. Sivellään possuun, possu kääritään rullalle. Jääkaappiin ilman suojausta 8-12h jotta nahka kuivuu. Itsellä oli varmaan 15h ja eikä nahkaan ihmisen hammas enää käynyt. Uuni 225 asteeseen, jötikkä uuniin puoleksi tunniksi. Sitten mittari 150 asteeseen ja kolmisen tuntia. Anna rullan vielä levätä puolisen tuntia, leikkaa, syö.

Tämä se oli vallan hurjan maukas rulla. Täytyy tehdä toistekin.


2 kommenttia: