keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Uusi Vuosi tuloillaan...

Vai mitä ihmiset hotisee. En tiedä. Luultavasti se on tuo Uusi Vuosi joka ovella kolkuttelee. Sama se. Ei tässä jouda markkinamiesten humua seuraamaan, pitää seurata.. no en tiedä mitä muttei ainakaan joka kauppiaan oikkua pidä pienen ihmisen seuraaman. Eikun niin se joulu pakana tulee vielä ensin, en ole tuolle vielä ajatusta antanut, toisaalta taas pakettia on lähtenyt pikku ja vähän suuremmalla rahalla suuntaan jos toiseen. Kyllä Posti osaa rahastaa. Suorastaan rietasta rahastusta kyseinen, ainakin teoriassa, valtion pulju peruspalveluistaan ottaa. Seuraavina kertoina pitää etsiä vaihtoehtoa DHL:stä yms kuljetuspuljuista. Jupinaa.

Tässä kotvanen sitten oli pakko hetken vetää henkeä ja antautua keittiön antimille. Vichysoissea alkuun, en kyllä antanut alkuperäisen reseptin vangita itseäni, tuikkasin mukaan juuriselleriä pökäleen, tilkan valkkaria. Pakanan hyvää, samettista keittoa. Tänään lounaaksi söin loput. 


Tämän kaverina oli pisara hyvää valkkaria, ei kuitenkaan sitä mitä eräs lehti suositteli. 


Pääruoaksi tempaisin sitten Viini-lehdestä nappaamani siikareseptin. Siinä pasta värjättiin punajuuren mehulla ja lisukkeeksi tuli myös punajuurta, salottia ja sen semmoisia. Vuohenjuuston jätin pois. Persilja nyt roiskahti. Samapa tuo. Hyvää se silti on enemmältikin.


Jälkkäriksi otin kävelyretken lähimaastossa, se olikin tarpeen sillä päivällisenä tai oikeastaan iltapalana oli bruscettaa ja ribsejä. Ribsit hävisi kyselyaukkoon huomattavalla tahdilla ja bruscetat myös. Tulipa havaittua että liian paksuja siivuja voi patongista leikata, bruscettaa oli hankala syödä. Olisi pitänyt olla ahneen suu, tai hain. Tai vihervasemmistolaisen agitaattorin. Joka tapauksessa ammollaan kuin mikäkin.

Ribsit katosivat ennen kinokuvaa.


Toinen pisara aivan pakanan hyvää viiniä.




Pitääpä sitä ihmisen ajatella pari päivää eteenpäin, tyttäreni pikku prinsessa ja tuleva Keuruun kunnanjohtaja on perjantaina tulossa, hänelle pitää laatia pulled beefiä sopivin pikku lisin. Kaalista jotain, sipulit, srirachat ynnä muut pitaleivän väliin. Ja tietty tuota naudan rintaa joka jo jääkaapissa mausteseoksessa maustuu.

Lihat hieroin mausteseoksella, tässä asia kesken


Sielläpä ne kelmun sisällä saavat ässehtiä huomiseen. Tuolloin uuniin vihannesten kanssa 4-6h ja sitten perjantaina syödään. Tämä ei ollut kutsu.


Joulun pikku kinkuista, lohijutuista ynnä muista en tietenkään vielä mainitse mitään. Jostain pitäisi joku pakastamaton luomupossun perskannikka löytää. Samoin kotimaista lohta. Onneksi niitä vielä ehtii metsästämään vaikka ansoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti