tiistai 9. elokuuta 2016

Pikku napostelua hauesta... ja vähän muustakin

Sainpa yllättäen viime viikolla tuoretta haukea käsiini, kalastaja Romppanen ne olisi takaisin mereen päästänyt. Onneksi tähän asiaan saatoin puuttua ennen vapautusta ja hauet uiskentelivat lopulta kotiovelle asti. Kuuleman mukaan vielä lisää on tiedossa. Minä tästä ensin ajattelin tehdä turkulaisen Ravintola Mamin reseptiin perustuvan haukimurekkeen, sitä olen lukuisia kertoja tehnyt. Siinä hauki vedetään myllyn läpi kutteriin, johon sitten lisätään muita aineksia, hapankorpuista ja yrteistä rapea kuori. Uudesta GR&V lehdestä sitten bongasin helsinkiläisen Krug Roban reseptin, päätin sillä lähteä liikkeelle. Haukiwallenberg ja pikkelöityä sinapinsiementä. Hieman siikliä keittelin kylkeen, pakkohan sitä näin kesällä. Hyvää tuli, pääsee tuokin vakioresepteihin ja se oli sangen yksinkertainen tehdä jotta ihan arkenakin viitsii. Siinäkään ei tarvinnut hauen y-ruodoista piitata, erinomaisen pehmeä itse pihvistä tulikin.


Pakko oli leikkauskuvakin ottaa


Lauantaina sitten oli viimeinen lomapäivä, mitäpä sitä ihminen tuolloin voi muuta tehdä kuin etsiä geokätköjä. Pellolla ei tarvitse käydä kuin poimimassa satoa, siellä ne tulee itsekseen. Avomaan kurkkua on nyt tullut reilusti, tein sunnuntaina pari kiloa sinappikurkkusalaattia. Hyvää. Kesäkurpitsaa tulee myös, oli osa taas päässyt rehottamaan aivan tolkuttoman kokoisiksi, pituutta puoli metriä ja halkaisijaa tuollainen 30cm. Ne oli kyllä jo aivan puisia, piti heittää pois. Harmi. Sipulia on tullut ruhtinaallisesti, samoin härkä- ja neulapapua. Pinaatti näytti kituliaalta vielä. Tuplasin palstakoon, vielä pitää pari kolme pensasta sitten neljän muun kaveriksi hakea. 

Raisiojokea jota en ole ikinä nähnyt, tähän törmäsin geokätköillessä. Upeaa maisemaa.


Pikku ateriaa sitten lauantaina oli tehtävä juhlistaakseen loman päättymistä ja vihdoinkin alkavaa arkea.
Hummerin olin jo aiemmin päättänyt ottavani päärooliin tässä, samoin itse tehnyt pastat sekä peston omista basilikoista. Enkelinhiuspastaa pestolla alkupalaksi, väliin hummerikeitto, pääruokana hummeritortellini hummeriliemen kanssa. Jälkkäriksi sitten vadelmakohokas, joka jostain syystä ei niin kauheasti kohonnut. Taisin käyttää ihan väärää reseptiä, se siinä tehdessäkin tuntui niin puutteelliselta.

Näillä se aterian valmistus alkoi


Alkupasta


Pikku hummerikeitto paahdetun leipäpalan kera


Hummeritortellinit


Tortellineja jäi jokunen ylimääräinen, niitä sitten tänään söin töissä lounaaksi. Enpä ole ennen töissä hummeria syönyt. Ja taas söin.



2 kommenttia:

  1. Mielettömän hienoja herkkuja! Kiva kuulla, että sielläkin satoa piisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Satoa piisaa vaikka muille jakaa. Kotosalla sitten ei basilikan lisäksi muuta tule kuin silopersiljaa. Kiitos vessaremontin, ei ole jaksanut kotona olla. Onneksi se sotku on ohi, turhan myöhään että mitään enää kasvaisi.

      Poista