sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Makkarafestarit 2016

Taas oli perinteisten Makkarafestarien aika toissapäivänä, väkeä oli paikalla mukavasti ja pitkästä aikaa toinen alkuperäinen festarien puuhamies oli ennättänyt maailman ääristä paikalle. Taas paikkana oli Maskun kartano, paikka jonne tämän tyyppinen toiminta sopi vallan mainiosti. Tänä vuonna oli sitten riesana villiintyneet ampiaiset, jotka pikaisesti valtasivat festivaalialueen jahka hieman toi alkupalaa pihalle. Samoin valtasivat useamman viinikupposen sekä skumppapullon ennen kuin eräs oivalsi ehdottaa lasien kattamista kupinalusilla. Invaasio lähes tyystin päättyi tuohon operaatioon. Iltsikassa ollut ötökkäansa osoittautui tehottomaksi, jopa kehnoksi. Saldona niissä kolme kärpästä. Olisi ollut hyvä pitää takataskussa tuollainen sähköinen kärpäslätkä, se toimii kirjaimellisesti niin talossa kuin puutarhassa.

Mutta mitäpä amppareista, keli oli vallan mainio vaikka Ilmatieteenlaitos koko  viikon loihi esiin ikävää keliä, sadetta ja ukonilmaa. Ei tietoakaan moisista.

Tänäkin vuonna tehtiin kahta sorttia makkaraa chorizoa sekä lammasmakkaraa. Chorizossa mainio chili joka tuli hieman jälkipoltteena, lammasmakkarassa oli nyt pikkelöityä sinapinsiementä jota olisi kyllä saanut olla enemmänkin. Kaiken kaikkiaan reilu kolme kiloa tuli makkaraa taas tehtyä. Alkupalaksi oli valittu Jamie Oliverin leipä, se oli paahdettu leipä jonka päällä reilu pihvitomaatti, mausteet, basilikaa ja brie juustoa. Toki loraus oliiviöljyä myös.
Pääruokana sitten makkarat, "Wärtsilä"-perunasalaatti, paistettua varhaiskaalia. Ja Pirjo-mummon sinappia. Pöltsamaa Kange sinappi oli omassa pienessä roolissaan.



Näillekin festareille saimme Paavon mukaan


Kurkkusalaattia, itse tehtyä. Vallan mainiota. Oman pellon kurkuista taidan tulevalla viikolla tehdä itsekin jotain tämän suuntaista.


Suoli täyttyköön


Ja täyttyihän se


Sukkela miten keltaiseksi kuvat kehittyivät


Väärä asetus kinokamerassa tässäkin


Siellähän ne grillaantuu


Tajuttoman hyvä jälkkäri, mustikka semifreddo



Ensi vuonna sitten kymmenennet Makkarafestarit. Onkohan luvassa ilotulituskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti