perjantai 28. lokakuuta 2016

Lampaanpotka tuli testattua

Tuota lampaanpotkaa kun on niin monessa reseptissä nykyään, sitä oli ihan pakko testata kun Reinin Lihan kotimaista lampaanpotkaa pötkähti paikallisen hypermarketin hyllylle kohtuulliseen hintaan. Netin kätköistä löysin sitten itselleni sopivan reseptin ja kävin kimppuun. Tavattoman hyvää siitä tuli, ei tarvinnut kuin hiukan näyttää haarukkaa ja liha kirposi hiutaleiksi. Reseptin kastike oli myös pahuksen hyvä, sitä voi lapata ihan sellaisenaan muusin kaverina kun liha vääjäämättä loppuu.

Mitään en jättänyt sattuman varaan, ranskalaista sipulikeittoa tein alkuruoksi. Gruyere juuston Sveitsistä otin samaisesta hypermarketista kun oli äijä ständillä sopivasti sitä maistattamassa ja kaupustelemassa. Siinä kyllä oli kilohinta korkeampi mitä lampaassa.

Vielä seuraavana päivänä paloittelin pari broiskua ja väänsin jälleen kerran 40 valkosipulinkynnen kanaa. Se vaan on kerta toisensa jälkeen hyvää ja mehukasta.

Ranskalainen sipulikeitto



Potkat odottaa lisukkeita sekä kastikeaineksia padassa




Potka valmiina menemään kyselyaukkoon


Valkosipulikanaa... 




2 kommenttia:

  1. Lampaanpotka on tosiaan mahtavan hyvää. Hamstrattiin sitä taas läheiseltä luomutilalta pakastimeen. Just laitoin lampaan luita keittymään, niin saa potkille hyvän makuliemen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Pitää tehdä useamminkin. Kotimaista tämäkin potka vaikka markettikamaa olikin.

      Poista