perjantai 28. toukokuuta 2010

Pikku hiljaa potilaat heräävät viikon synkkyyden alta

No eipä ämpäripottuja yhtään tuntunut haittaavan vesisade, synkkyys ja perin angstinen ilma mikä koko viikon on valloillaan ollut. Ehkä peruna, tuo pohjoisen ahdistuneen kansan ruokavalion kulmakivi ja tukiruoto, vaatiikin jopa ilmastolta pientä synkkyyttä oikein kunnon maut tuodakseen aterioijan pallettiin. Ruotsalaisia uusia pottuja viime viikolla syöneenä voin sanoa ettei kansankodissa ainakaan hyvää pottua osata laatia kehiin. Mutta eipä Ruotsin poijjiilla olekaan MTK:ta. Siinä se. Tai sitten juuri tuo ilmaston olosuhde...



Sain eilen suureksi järkytyksekseni kuulla että hyvä ystäväni SuurTilallinen on tahollansa joutunut suuremman operaation kohteeksi ja makoilee jossain perin kaukana nyt vuoteen omana. Sen johdosta viljelmieni suosikin korianterin laadin mitä nöyrimpään kumarrusasentoon kohti Mekkaa kunnioittaakseen sairauden riepomaa hienoa ihmistä.


On muuten sukkelaa miten toisen yrtit ne vaan kasvaa ja rehottaa, sitten sekä oregano että timjami ovat vaan rääpäleitä. En edes viitsinyt kinofilmiä tuhlata oreganoon, mokoma tekee saman kuin viimekin vuonna, jää ihan tolkuttoman kitukasvuiseksi ja syksyllä on kädessä vain pieni, suorastaan olematon nippu. Toivottavasti edes timjami tuosta vielä lähtee rehottamaan. Sitä on kahdessa purkissa ikkunalaudalla. Onko siinä se virhe?




Ennätin jo pelästyä että basilikat nyykähtivät tyystin kun pidin niitä ulkoruokinnassa viime weekendin kun olin hellimässä ihanaa tyttöystävääni mitä erilaisimmin teoin ja tietenkin, yrttisin ruoin. Jälleen kerran jouduin turvautumaan, viime viikonloppuna siis, Järvikylän erinomaisiin yrtteihin kun tuli tehtyä vietnamilaisia katkarapu-possu crepesejä jotka olivat aivan fantastisia kuten myös Marco Pierre Whiten reseptillä Fishpie, joo, otin myös vaikutteita Jamie O:lta ollakseni rehellinen. Niin se tarina riistäytyy, siis basiliskosta oli puhumus, eihän ne mitään ryydy, kun ne sitten nostin bunkkeriin takaisin tullessani sisälle ja olen mm. eduskunnan täysistuntoa täällä kuunnellut, ne näyttävät oikeinkin piristyneen. Kuvassa vain Lidl-siemenistä kasvatetut basilikat, ne olevinaan paremmat ja kalliimmat S-Marketin siemensetistä tulleet ovat vaan lähtökuopissa vieläkin.
 
Kyllä se tillikin sieltä puskee, pitää vaan olla äärimmäisen kärsivällinen. Ovat ilmeisesti kompuksessa noiden ämpärspottujen kanssa ja alkavat rehottamaan jahka potut saa lautaselle ?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti