perjantai 18. maaliskuuta 2011

Yrttejä ynnä muita

Taas on tullut se aika vuodesta jolloin jo ensimmäiset siemenet alkaa tuottamaan näkyvääkin. Pikkuhiljaa, hikkupiljaa... pääasia että sieltä se nousee. Suunnitelmissa on vielä laajentaa viljelysmaita Bunkkerin ulkopuolellekin, niistä enemmän tuonnenpana jahka neuvottelut kaupungin päättävien elimien kanssa on saatu päätökseen. Toki tärkeimmän yrtit ja sen sellaiset keskitän nimenomaan tänne pääkallopaikalle, ei sitten joudu pulaan kiperimmässäkään paikassa. Saatan harkita etä-persilja sekä etä-basilika saarekkeen perustamista myös. 

Tässä pari kuvaa jo itämään laitetuista valikoiduista tuotteista, alla olevassa kuvassa keskellä etummaisena rucola joka on suorastaan räjähdysmäisesti lähtenyt liikkeelle, sen takana silopersija ja vasemmalla istutusruukuissa könöttää kevätsipuli. Kannoin sinkkiämpärit jo sisätiloihin, niiden kanssa pitänee nyt viikonloppuna jotain touhuta, ajattelin nämä potilaat laittaa niihin. 


Vaisumpi startti tällä suunnalla, oikealta alkaen timjami, basilika ja ruohosipuli. Ruohosipulin kaverina laatikon toisessa reunassa majailee - kuten tarkkasilmäisimmät jo huomasivatkin - korianteri. On vaan sellaista pienilehtistä lajiketta kuten viime vuonnakin, tekee reilusti toki siemeniä. 



Biolanin kananpaskaa varmaan tarttee jossain välissä ostaa taas. Saavat kyllä ensin mennä Bunkkerin ulkopuolelle nämä kaikki, sisätiloissa tuolla Biolanin tuotteella on turhankin sankka käry.

1 kommentti:

  1. Kovasti olet siementänyt. Ei sentään kompostia parvekkeelle ole siunaantunut?

    Viikon vinkkinä on Cafe Voltairen boutique aninkaistenmäessä Ammatti-instituutin alapuolella. Tämän peri ranskalaisen kafeen yhteydessä on ruokatarvikemyymälä. Kannattaa katsahtaa ja Jean-Pierren kanssa vaihtaa sananen jos toinenkin.
    http://www.voltaire.fi/myymala.html
    http://www.voltaire.fi/home.html
    Lihatuotteita tuolla ei ole samassa määrin tarjolla kuin Aurakadun Fromage Gourmandissa.
    http://www.fromage-gourmand.fi/

    VastaaPoista