lauantai 16. heinäkuuta 2011

Halla vie, mato syö

Perkules kun on ollutkin hankalaa tänä vuonna näiden yrttien kanssa, ensin unohtui basilika-astia yöksi parvekkeelle jonka ansiosta se sitten otti nokkiinsa ja näivettyi. Sitten löytyi niin timjami, meirami, salvia ja basilika-astioista keltavihreitä mittarimadon näköisiä roikaleita jotka nippasin pois residenssini alueelta jämäkin ottein. Olivat mokomat tehneet pahojaan jopa siinä mittakaavassa että jouduin sitten lopulta heittämään pois nuo kyseiset yrtit kun olivat jo ihan kamalia. Samoin jo nyykähtäneen rucolan heitin mäelle peltiämpäristä ja laitoin pinaattia tilalle. Uuden Seelannin pinaattia, ei kuki, ei huolta sadon menemisestä haaskeelle, sehr gut. Toisaalta mieleen tulee ajatus onko nyt tässä kyseessä Egyptiäkin aikoinaan vaivanneet seitsemän vuoden vitsaukset, nyt ne tulee aikakuplassa ihan yhden satokauden aikana? Vettäkin kun tuli yöllä, aamulla ja päivällä samaan malliin.
Perin oudoksuttavaa samalla todeten kuitenkin sen että säästyinpä tuonkin takia tahi ansiosta menemästä plantaasille kastelemaan. Kitkemään joutuu tulevina viikkoina. Ja satoa korjaamaan. Tässä kohtaa TTAM-tyylinen merkitsevä katse. 

Kuvamateriaalia ensiavuista...

Vanhat basiliskot, meiramit ja timjamit raavittu pois, uutta multaa ja siementä vakoon... 


Tomaatti puskee satoa :)



Vihersipuli taaemmassa ämpärissä aivan uskomattoman hyvää, etualan ämpäriin pantu pinaattia kasvamaan.


  Ei ole tottakaan millaista tuhoa jo sangen rehvakkaassa salvialaatikossa ne matoset sai aikaan. Olen vieläkin järkyttynyt. Tässä satelliittikuvaa aiheesta. Kannattaa istahtaa ennenkuin suurentaa kuvan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti