lauantai 16. heinäkuuta 2011

Makkarafestarit 2011

Jälleen kerran Maskun kartanolla pidettiin perinteiset makkarafestarit, ilma vaikutti ensi alkuun jopa kehnolta, mutta jahka saavuin paikalle toin mukanani perikeskustalaisen talkoohengen ja sen myötä tietenkin sadepilvet erkanivat ja aurinko näyttäytyi kaikelle juhlaväelle. Makkaran taikinan oli lähes vilppilähdön omaisesti kaksi klubin jäsentä jo laatinut ja paikalle saapuessani oli jämäkkää suoleen penetroitumista havaittavissa. Itse jouduin vetäisemään essun päälleni ja kampesin sitten minkä myllystä lähti. Ei huonoa tulosta ollenkaan. 

Sianlihamakkaraa luonnonsuolessa - chilimausteinen


Sianlihamakkaraa luonnonsuolessa - yrttimausteinen


Menu oli varsin kattava, itse kun myöhästyin startista niin jäin ilman tomaattisavulohikakkua ja pororullia, mutta muissa oli sitten jossain määrin sormet pelissä. 


Perunat tekeytyy allekirjoittaneen toimesta Muurikassa...


Ja makkarat grillissä, en tässä ollut ohjaissa kuitenkaan. 


Fantastico!


Aivan uskomattoman hyvän näköisiä ja eritoten makuisia!


Raparperijälkkäri kruunasi kaiken, sopivasti hapanta ja makeaa :) Unohtui vaan täyttää taskut raparperilla lähtiessäni kohti Bunkkeria... kenties niitä tulee sitten tuonnenpana yllättäen ja pyytämättä faxiin. 


Makkaran kyljessä käytettiin Pirjo mamman sinappia joka on perinteinen Makkarafestarien sinappi. Ihan käypäistä kun vaan saa sen purkista ulos :)

Kertakaikkisen onnistunut festivaali, mitä nyt sitten foodie aiheisella pelillä pyyhin pöydän pariinkin otteeseen ihan ohimennen... köh köh köh... ja oli sentään raskaan sarjan tekijää mukana :) 
Ensi vuonna, mikäli tuleva ehdotukseni saa vastakaikua, voisi laatia pienen satsin myös lammasmakkaraa... palaan aiheeseen heinäkuussa 2012. Ennen ennustettua maailmanloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti