tiistai 1. toukokuuta 2012

Missä Vappu luuraa? Mukissako?

Tämä vappu tuli ja näemmä meni, niin etten Vappua laisinkaan nähnyt. En Taipaletta enkä Pimiääkään. Harmi. Tuli kuitenkin vappu syötyä hyvin, ja kerrankin ei tarvinnut itse hikoilla keittiössä. No nyt joudun mutta... vapun aattona astuin valmiiseen pöytään, oli niin tunawräppiä, pottu-retiisisalaattia, toast skagenia, mansikoita kuin juustoakin tarjolla. Tietty myös vallan mainiota skumppaa ja pinot grisiä. Olin suu messingillä. Reseptiikasta en osaa sanoa mitään, niistä tuli tarkka selostus vaan en muista. Skagen osui täysin nappiin, kertakaikkisen täydellinen niin koostumuksen kuin maunkin puolesta. Vaikka mäti jäikin uupumaan. En syödessä oikeastaan edes kaivannut, maku oli kertakaikkiaan täydellinen. Tunawräpit oli myös onnistuneet ihan eikä peruna-retiisi salaatissakaan ollut moitittavaa. Suola kyllä himpun verran uupui - oli silti hyvää. Portugalilaisia mansikoita juustojen, oli brie juustoa sekä karpalon makuista... mikähän se mahtoi olla. Setti oli vapun aattoon vallan mainio, taivaan kiitos ettei ollut silliä!

Alkutippa!


Köh köh miten kohisee 


Vähän wräppiä ja pottusalaattia


Toast skagen kenttäolosuhteissa 


Hyvä pikku pinot gris


Näiden voimalla vapunaatto meni mainiosti. Ehkäpä näitä tuli sitten uudemmankin kerran illan mittaan popsittua, siitä ei tarina kerro enempää :) 

Tänään sitten aukeutui fantastinen tilaisuus mennä tutustumaan Turkuun, Suomen ihan oikeaan pääkaupunkiin kun kutsu tuli Vappu lounaalle ranskalaisittain. Le Porc oli Vappulounaan tarjoilupaikka ja hyvän jälkeen erinomaista tarjottiin. Ravintola lienee Turussa vaan niin syrjässä että vain paikalliset sekä foodiet paikan löytää. Tämä on silti ollut SuomenTOP50 ravintolalistalla. Eikä ihme, ruoka on todella hyvää. Tänään vappumenu oli

Marseillen kalakeitto ja rouille
Haudutettua ankankoipea karpalokastikkeella
Vaniljajäätelötäytteiset tuulihatut suklaakastikkeella

Tämä Marseillen kalakeitto oli vallan fantastisen sileä, maukas ja sellainen että onpa pakko reseptiikka tuohon löytää tai Porcista pyytää että saa itse koeponnistettua. Sileä ja kaunis. Kertakaikkiaan. 
Pääruokana oli sitten ankkaconfi, oli muuten ihan tolkuttoman hyvää. Suola oli täydellinen, ankan tumma liha suli suuhun ja muutenkin oli erinomaisen mureaa. Annoksessa oli vielä friteerattuja perunapyrepalleroita sekä bataattipyre joka oli silkkimäisen pehmeä, kevyt ja kaunis. Itse en ole bataatin ystävä, mutta tuon ruokalusikallisen voi syödä. 

Jälkkäriksi sitten vaniljajäätelöllä täytettyjä tuulihattuja suklaakastikkeella. En löydä sanoja kuvaamaan tätä. Aivan järjettömän hyvää. Mansikatkin. 

Enkä voi kuin kehua, palvelu Le Porcissa oli hyvää, ruoka tuli odotetussa ajassa, ei siis liian nopeasti eikä liian pitkällä viiveellä, puitteet olivat kivat ja muutenkin tunnelma hyvä. Tänne tahtoo palata. Täällähän ollaan ennenkin käyty, nyt vasta oli pakko blogiin jotain laittaa. Pitääpä taas kehua tutuille ja kylänmiehille, ruoka kun vaan on hyvää täällä. Kerta toisensa jälkeen!

Tässä muutama tuokiokuva....

Marseillen kalakeitto ja rouille


Ankan koipi haudutettuna


Vaniljatuulihatut


Tulipa siinä sitten ateriaa laskettua auringonpaisteessa parissakin eri paikassa, Mamin terassilla sai viinilasin kylkeen vielä sillitartarinkin.Harmi etten kuvannut, maku oli juurikin paikallaan. Kaupungilla käyskenteli myös eduskuntavaaliehdokkaani Janne Rauhansuu rouvineen, taisipa tulla Vähätorillta Keskustan Vappujuhlasta. En käynyt siellä itse kun en ajoissa paikalle ehtinyt, keskityin vaalipuheeseen jonka Paavo piti Helsingissä Kyösti Kallion patsaalla sankkojen kansanjoukkojen ääressä. Kaunis vappupäivä päättyi kuitenkin ehtooseen, ja pakko oli palata Bunkkerille valmistautumaan tulevan viikon haasteisiin työn saralla. Huoh. Tein sitten kuitenkin kanarisoton reiluilla vihanneksilla, maku oli oiva, hiitti tuli vaivihkaa suun takaosaan...

Uusi Myllysilta. Onpa pultteja tuhlattu. Kuin Titanic. Koskahan tämä uppoaa...


Aurajoella uusi ravintolalaiva, Aussiebar. Jopa flikka joka tanskalaista olutta kauppasi väänsi väen väkisin aussimurteella. Ruohomatto alakerrassa, hiekkamatto yläkerrassa. Paljon plussaa näistä. Ihan kiva.


Helkkarin hyvää skumppaa Yliopistonkadun jollain juottolalla. Meinasi olla ruuhkaa. Tässä kohtaa työyhteisöbongaus +6.


Kotiin tultua piti sitä huomiset lounaat vääntää. Kanarisottoa vähin riisein. Tuoksu on fantastinen täällä nyt. Maku oli myös kohdallaan. Hiittiä silleen sopivasti että otsa kastuu ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti