keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tillilihaa tähän päivään

Tässä kun on tuttujen ja kylänmiesten kanssa tullut juteltua vanhoista kouluruoista, ja miten itse kukin niihen suhtautui, piti sitten tänään tehdä tuota kaikkien rakastamaa tillilihaa. Tai no, kuulemma kaikki ovat sitä inhonneet, minä itse kyllä pidin siitä. Tänään eteninkin Food Clubin reseptiikalla kohti aterian parasta kärkeä. Kaapissa ei sitten ollut, kun en markeiteista ollut löytänyt, tuoretta valkoista parsaa mutta mitäpä Turun kauppatorilla ei olisi. Sorrin flikkoja kävin katsastamassa, en kujertanut. Tein edukkaat ostokset toisella reunalla toria, olin kyllä tyytyväinen. Ateriana tänään siis parsakeittoa, tillilihaa ja limevanukas. Vanukkaan tein jo aamulla tekeentymään, samoin appelsiinille ja verigreipille liemen sokerista ja tähtianiksesta. Ei tästä ihan paskempi tullut, voisin olla jopa tyytyväinen. Parsakeitto oli todella samettisen pehmeä, maku vallan mainio, suun takaosan täytti viehkeä sitruuna kun oli viimeisen lusikallisen kyselyaukkoon lapannut. Niin, tämä siis oli näitä Tommi Tuomisen reseptejä - takuuvarmoja hittejä! 
Pääruoaksi oli sitten se tilliliha, tällä kertaa naudan sisäpaistia pikku soiro kera reilun tillin. Väri pintaan ja clingin sisään tillin ja suolapippurin kanssa vesihauteeseen. Vesi lillui mulla 70 asteessa ja menihän tuohon 53 asteeseen sitten kotvanen, mutta onko liha mureaa ja täydellistä? On. On. On. 
Annoin lihan vetäytyä kotvasen liian kauan muilta kiireiltäni mutta hyvää se on näinkin. Ja loput leivän päälle!
Kenties kera Matin Mainion Sinapin? Olipa tuossa oudohko sinappi. Ei herättänyt Hurraa huutoa kuten Mestaripalvin Pirjo mamman sinappi mutta oli oudolla tavalla viehkeä, rehvakas olematta silti röyhkeä. Pirjo Mammalla ei liene vielä kilpailijaa. 

Tässä arkikeskiviikon menun kuvakavalkadia...

Misoa...


Parsakeitto tarjolla


Tilliliha 2012



Vaniljalimevanukas verigreippiappelsiini lisukkeella




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti