torstai 26. maaliskuuta 2015

Kertakaikkiaan huonoja uutisia

Kovalla vaivalla alkuun panemani kesäkurpitsat suurimmaksi osaksi otti nokkiinsa ns lauantai tuuletuksesta ja menivät sitten joukolla nyykähtämään. Ei auta itku markkinoilla, toivottavasti neljä toisessa huoneessa ollutta lajitoveria ei sitten jostain muusta syystä ala kuoleentumaan. Ajattelin lannoitteeksi tapailla niille sivun pari viime syksyistä Erkki Tuomiojan katkeransävyistä tilitystä. Taitaa olla turhan tiukkaa tavaraa noin neitseellisille ja nuorille kasveille. Jospa jonkin ajan kuluttua ja ilmojen lämmettyä kokeilisi vaikka hevonpaskapellettejä, ne nyt on puhdasta luonnontuotetta edellä mainittuun verrattuna. 

Okra, tomaatin taimet, yrtit ynnä muut vielä ovat hyvällä mallilla. Itseasiassa okra oli samassa tuuletuksessa kuin kesäkurpitsat, eivät suuttuneet. Kuitenkin ilma oli plussan puolella eikä ovikaan kauaa auki ollut, ei kymmentä minuuttia.

Sankkoja nuorisojoukkoja oli ihmisen ruokittava, tällä kertaa katoin kerralla pöydän, mentiin itämaisella ruoalla. Olihan siinä sitten vietnamilaista coleslawia, Tomi Björkin itämaisia ribsejä, sushia paria eri sorttia, tiikerirapu & katkarapu tempuraa, kanatempuraa, kevätrullia, paistettua liisiä ja sen sellaista. Sakea myös oli pikku buteli. Onpa huonoa tavaraa, kuin rajusti vesitettyä viinaa. Enpä toista kuppia kumonnut. 


Itse söin tikuilla sen viitisen minuuttia. Sitten palattiin normaaliin päiväjärjestykseen haarukan ja veitsen kanssa. Kotkotukset sikseen.

Muista! 19.4.2015 raapustetaan lappuun numero 67. Vallan hieno numero.

2 kommenttia:

  1. Mä en saa kesäkurpitsoja esikasvamaan sisätiloissa sitten millään. Niistä tulee vain sellaisia ohuita luikeroita, jotka ei ulkomaailmassa pärjää lainkaan.

    Mielettömän näköinen buffetti siellä! On siinä kokki saanut näpertää urakalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä yksi kesäkurpitsa kuoli. Voi voi... kolme on vielä jäljellä terhakkaana. Katsotaan saanko ne tapettua.

      Buffetti oli loppujen lopuksi helppo tehdä kun valjasti joutilaat kädet toimeen porkkanoiden ja sipulien ääreen, muuten aika helpolla pääsin. Toki riisit susheihin tein kahteen otteeseen, läskiksi meni ensimmäinen setti, jotain jäi puuttumaan.. EI siitä sen enempää. Pääsiäismenu on mielenkiintoisempi.

      Poista