lauantai 23. toukokuuta 2015

Okra viihtyy ikkunalla

Vaikka aikaisemman pimeän ajan kuluessa lähes kaikki yrtit ynnä muut ennätti kuolemaan, okra on jaksanut kasvaa ja kohta tarvinnee jo tukivarrenkin. Ellei vanhat kansakoulunopettajan silmäni väärin nähneet, alkaa se kukkaa tai sitten ihan sitä ihteänsä alkaa puskemaan kohdakkoin. Pitää se siirtää ajallaan sitten vielä isompaan astiaankin, muutama säkki multaa pitää käydä lähiaikoina hakemassa.
Sama koskee myös kesäkurpitsaa joka on myös ikkunalla viihtynyt, tekee kukkaa ihan niin että tekisi mieli friteerata niitä, ovat kuulemma hyviä. Ehkä joku toinen kerta. Hevosenpaskapellettiä sitten laitoin parvekkeen laatikoihin, näille potilaille sitä vielä piisaa jahka isompaan astiaan joutavat. Eivät vaan ole parvekkeella antaneet vielä mitään kasvun merkkiä, täällä sisällä basilikaa laitoin uudemman kerran, sitä se jo versoo. Samoin timjami. Salvian siemeniä pitää mennä hakemaan lisää, se pakana kuoli.

Okra - onko tämä totta vaiko viinien huumaa?


Kesäkurpitsa on melkoinen




2 kommenttia:

  1. Vau, ei voi kuin ihailla. Mielettömän hienot taimet! Just oli keskiviikon Puutarhamaanantaissa juttua okrasta. Jos sinä saat sen tekemään hedelmää, niin minäkin kokeilen sitä sitten ens vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas sitten nähdä kuinka käy kun siirrän nuo isompaan purkkiin. Odottelen termistä kesää ennen kuin teen ratkaisevan liikkeen tuohon suuntaan.

      Poista