maanantai 25. toukokuuta 2015

Pikku napostelua

Ribsejä oli pakko saada pitkän tauon jälkeen, niille löysinkin jostain blogista hyvän reseptin joka olikin Jamie Oliverin käsialaan. Hieman ennalta epäilin sen toimivuutta kun ei kerran missään nesteessä niitä hauduteltu vaan sinappi & rub harsossa viitisen tuntia ensin 130 asteessa, sitten vahva sokeriliemi pintaan ja vielä puolitoista tuntia. Väärässä olin, hyvinkin maukkaita ja ennen kaikkea mureita olivat. Makumaailma oli sellainen amerikkalainen makeahko, ei järin voimakas. Jahka noita seuraavan kerran tekee, tietää että voi chiliä käyttää notkeammalla ranteella, tai sitten cayennea tms. Ribsien päälle sitten ne pilkottuani roiskin hieman korianteria. 

Sormiruokaa kun oli koko menu, tein ribsien kaveriksi vielä chipsejä ihan perunasta. Vaikka teinkin ne paksummalla terällä, niistä tuli about 2mm paksuja. Oikeinkin hyviä, friteerasin ne samaan tapaan kuin ranskalaisetkin. Se oli nappisuoritus, osa chipseistä pullistui tyynymäisiksi. Tuolle on jokin hieno nimikin, enpä sitä nyt muista. Perunat sai dipata paahdetun valkosipulimajoneesin kanssa, tuo perinteinen jossa valkosipuli oli uunissa foliossa kunnes oli lähes juoksevaa.

Myös salaatin virkaa ajoi Bo Ssäm, salaatinlehteen kääräisty korealainen tuote, itse täytin katkaravuilla, chilisilpulla sekä karamellisoituneella sipulilla, Pisara srirachaa kylkeen.  Hyviä. Niitä pitää myös muistaa useammin tehdä.

Bo Ssäm


Ribsit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti