perjantai 9. lokakuuta 2015

Faxi kolahti jälleen

Tällä kertaa ei niin yllättäen mutta osin pyytämättä, nimittäin oli eilen töistä kotiin tullessa oven takana muovikassillinen omenaa odottelemassa. Hilloa piti jo eilen tekemän, vaan hillosokeri olikin tyystin loppu enkä siitä sitten enää viitsinyt kipeine jalkoineni lähteä lähikauppaan köpöttelemään. Paikallinen R-Kioski on kyllä niin huono ettei sieltä hillosokeria löydy. Muutenhan sinne keskittäisin kaikki ruokaostokset. Tai sitten en. No onhan tuo nyt Siwaa halvempi...

Tänään sitten aamutuimaan läksin Turun kauppatorille töihin menon sijaan, tein toivíoretken kalan ja sienten osalta. Eipä sitten torikauppiaat olleet vielä puoli kahdeksalta hereillä kun sinne laskeuduin, kauppahalliin suuntasin Herkkunuottaan. Sieltä aina saa hyvää palvelua ja niitä pääsääntöisesti mitä sitten hakeekin. Tällä kertaa oli kiikarissa turska ja kampasimpukat. Sain kumpaakin ja vielä läpyskällinen lime-inkiväärigraavattua lohta, joka on heidän spesialiteetti. Pakanan hyvää!
Näistäpä aineksista vielä viikonloppuna pitää jotain kivaa laatia, kampasimpukat ja joku kiva pyre, turskan kanssa mennään MPW:n reseptiikalla joka on hyväksi havaittu jo aikoja sitten, jälkkäriksi varmaan juustolautanen. Peltola Blue ainakin siihen päätyy, se on sale se. Kuten sanottu jo useamman kerran, tuo on aivan tautisen hyvää juustoa. Himpun verran hintavampaa mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla, ei siitä konkurssiin mene. Tämä ei ollut maksettu mainos vaan oma mielipide. 

Tänään vapaapäivän kunniaksi sitten pikainen pyrähdys vielä Sotsin GP:n vapaisiin harjoituksiin, sen jälkeen pikapyrähdys takaisin kotiin ja kunnon rasvahunnulla olevat porsaan kyljykset pääsevät pannulle hikoilemaan timjamin, salvian ja valkosipulin kanssa. Toki vaahtovoissa.

Ensimmäinen hillosetti tekeentyy parhaillaan. Iso käsi Leenalle! 



2 kommenttia:

  1. Hienoja omenoita! Itse jouduin turvautumaan lähimarkettiin, kun nuo omat omenat olivat niin toukkaisia.
    Pitääköhän tässä ruveta suunnittelemaan reissua Turkuun, kohteina Kaskis ja Herkkunuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää hilloa tuli, tänään jatkuu jahka purkkeja ilmaantuu. Jos Kaskikseen halajaa, kannattaa sitä sitten todella ajoissa alkaa suunnittelemaan, sieltä ei ihan helpolla pöytää tunnu saavan. Kolme kertaa olen yrittänyt, ei vaan sopivaa koloa löydy. Keskellä yötä sitä ei viitsisi syödä kuitenkaan. Herkkunuottaan pääsee sentään miltei joka päivä. Mutta tervetuloa, tai oikeastaan, tervemenoa, Turkuun.

      Poista