torstai 1. lokakuuta 2015

Sadonkorjuuta

Pelto tuli toissapäivänä miltei tyystin kuoputettua tyhjäksi, perin vaatimattomaksi sato sitten jäi silläkin saralla vaikka odotukset oli korkealla niin perunan kuin sipulinkin suhteen. Tänä vuonna perunaksi valikoitui Annabelle koska sitä kehuskeltiin niin satoisaksi että. Itse olen tuota ostanut kaupasta ja onhan se maukas, mutta enpä tuosta satoisuudesta sitten ole samaa mieltä. Oliskohan tänä vuonna tullut viittätoista kiloakaan perunaa, en usko. Sama juttu sipuleilla, oli kelta ja punasipulia, aika pieniksi jäi ja sato perin niukka, ei niillä talven yli sätkytellä missään tapauksessa. 

Härkäpavut tuli jo aiemmin kerättyä kaikki, neulapavut eivät ennättäneet ensinkään, samoin pinaattisato ja surkeaksi. Loppukesästä laitettu retiisi ja salaatti sen sijaan antoi hieman satoa. Salaattia saa vieläkin hakea, samoin on vielä tuloillaan muutama varsiselleri ja pienehkö fenkoli. Kyllä niistä jotain kivaa saa lautasellekin sitten ajallaan. Toivottavasti.

Myös isku metsän siimekseen tuli tehtyä, kovin oli niukka saalis sieltä kuitenkin. Pari litraa kantarellia ja pari kolme litraa suppilovahveroa. Turhaan raahasin mukanani kaksi ämpäriä. No parempi kuin ei mitään. Huomenna kenties kantarellipiirakkaa ja keittoa. 

Loput perunat pellosta, muutama kilo.


Sipulisatokin jäi niukaksi


Salaatti sentään rehottaa yllättäen kasvaneen rikkaruohon seassa


Tämä varsiselleri oli iloinen yllätys, olin sen vallan unohtanut


Kantarellit odottavat pääsyä pannulle...


..ja suppikset kuivahtamista. Lopulta näistäkin on viilipurkillinen kuivaa silppua jäljellä.


Olipa siellä TV2 kanavalla tänään Kioski ohjelmassa Paavo Väyrynen, kyllä Paavo taasen viisaita puhui. Kuten aina. Saisivat vaan herkällä korvalla Paavoa kuunnella, siis nuo hallituksen poijjaat. Ja miksei flikatkin, kovin oikeistolaista politiikkaa siellä vääntävät että välillä oikein umpisuolesta ottaa.
Jälleen kerran Paavo oli oikeassa niin hallituskokoonpanosta kuin euroalueesta nykyisen leikkaustarpeen kautta pakolaistilanteeseenkin. Kovalla vauhdilla ollaan menossa kohti liittovaltiota jossa kotimainen päätäntävalta on luovutettu jotain lillukanvarsia lukuunottamatta Brysseliin. Itsenäisyyttä ei Neuvostoliitolle luovutettu, eurokommunismille se sitten luovutettiin noin vain.

Joutuin allekirjoittamaan 

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa


2 kommenttia:

  1. Meidän metsään oli yön aikana ilmestynyt yksi akansieni ja yksi herkkusieni. Ehkei sienisato ole ihan täysin vielä menetetty.

    VastaaPoista