sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Talviko se tuli

Vettä vaan jaksaa sataa, joka aamu sumua niin ettei nenänpäätä näe. Talvi on tullut. Etelä-Suomen perinteiseksi muodostunut talvi. Vettä, sumua, pimeyttä, hyvin masentavan oloista keliä. Eihän tässä edes herää päivällä kun niin on suttuista. Yritin itseäni piristää ruoan keinoin, se auttoi hetkiseksi. 
Fran Warden kirjasta Bistroherkut nappasin pari reseptiä, vasikanliharulla sitruuna, pinaatti ja salvia täytteellä, kylkeen kesäkurpitsaa vuohenjuuston, chilin ja pinjansiementen kera. Jälkimmäistä pitää tehdä uudemmankin kerran. Vasikanliharulla oli ok mutta hankalaa nykyään saada vasikanlihaa joten tässä voi jotain muuta lihaa käyttää. Alkuruoaksi sitten kehkeytyi paahdettu valkosipulikeitto, se taisi olla alun alkaen Tommi Tuomisen resepti jostain tv-ohjelmasta. Takuuhyvää ja helppoa, erinomainen valkosipulin maku samettisessa keitossa. Jälkkärinä sitruunalla maustettu creme brulee. Pisara viiniä ja palan painikkeeksi jälleen kerran Kantolan keksilajitelma, Peltola Blue ja jokin pikku pala jotain muuta juustoa jota en nyt muista. Pisara ranskalaista ja chileläistä viiniä sopi tähän settiin mainiosti.

Paahdettu valkosipulikeitto pannulla paahdetun Jurmokrutongin kera


Vasikanliharullaa kesäkurpitsan kera


Reseptissä painotettiin että vasikanlihan pitää olla kypsää. Tein pari vaihtoehtoa, toisen ympärillä savupekonia, toisessa ei.


Tämä oli oikeinkin maukas pikku viini ja sopi mainiosti ruoan kylkeen


Sitruunainen creme brulee, ja kotim....belgialaisia mansikoita. Oli niissäkin makua, eikä kotimaisia saanut mistään. Kuten ei kantarellejäkään. 


Kyllä näillä nälkä lähti. Tuota Peltola Blue juustoa ei vaan tunnu kyllin saavan. Toisaalta hyvä niin, ettei ala maistumaan homeelta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti