lauantai 7. marraskuuta 2015

Ulkoilua Turun suunnalla

Kyllä sitä välillä täytyy pienen ihmisen ulkoillakin, muutenhan sitä tylsistyy ja pahimmillaan alkaa vasureita, viheriäisiä tai sosialisteja äänestämään jos päästää itsensä ihan tylsämielisyyden rajamaille. Tälle kehitykselle ei ole jalansijaa omassa toiminnassani, minä suuntasin illan siimeksessä Turun Aurajoen kulttuurimaisemiin jotka ovat aivan vertaansa vailla.

Aurajoen sileä pinta



Nälkähän se siinä tulla tupsahti sitten, ei pelkkä kulttuurimaisema vatsaa täytä. Päivällä käväisin Ludussa lounaalla, otin lohi-rapu caesarin. Oli ihan mainio annos, joskin himpun verran liian iso.

Ludun Caesar


Iltasella oli jo ihan raitisilma myrkytys lähellä, klassinen nälässäpito ja ties mitä haastetta. Onneksi aivan nurkan takana oli Pinella, jonka lämpimään syliin sitten piti istahtaa. Siellä sitten oli teemana mukava viinimenu, Cellar Pinol, tuulahdus Espanjasta. Paikka joka on vielä kiertämättä eikä yhden illan aikana sinne ennättänyt. Menun oli koostanut Pinellan barcelonalainen keittiömestari Nahuel Pazos, modernia espanjalaista ruokaa ja viinit Celler Pinol viinitalon tuotteita. 
Viinit oli vallan mainioita, ruoka erinomaista. 

Aperitiiviksi valitsin Turku-drinkin. Tämän resepti tarttis jostain saada. 


Paahdettua kananpoikaa, kampasimpukkaa ja sieni-raguu


Haudutettua Iberian possun poskea, balsamico päärynää ja selleripyreetä. Aivan tajuttoman mureaa tuo poski.


Rosmariini crema catalana, valkosuklaata ja appelsiinisorbettia.


Kyllä tämä oli erinomainen setti, ihan oli ihmisen taimi täynnä aterian jälkeen. Ei tarvinnut mennä Hesen tai nakkarin kautta kotiin.

Emile Henryn vuokia käväisin tänään ostamassa kun olivat tarjouksessa. Saas nähdä mitä niihin keksii täytettä aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti