keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Huh hellettä...

Tavattoman kuumaksi on yllättäen ilma päässyt, mistähän moinen johtuukaan. Vaan eipä pidä valittaa, sitä kylmää sorttia olikin jo aivan riittämiin. Ennätin jo kesäkurpitsan ja avomaankurkun taimet viedä pellolle, se sitten osoittautui tyystin vääräksi liikkeeksi, mokomat otti ja kuoli saman tien. Ei hyvä. Uudet siemenet sitten panin maahan suoraan paikan päälle, ans kattoo lähteekö mitään uudelleen kasvamaan. Voisi olettaa että alkaa kun tätä kertakaikkista kuumuutta vaan piisaa eikä loppua näy. Tästäpä aiheutuu hankaluuksia sen kautta että joutuu alvariinsa kastelemassa käydä, tämä taas tietää sitä että ajopelin olisi syytä olla iskussa. Näinhän ei ensinkään ole. Kolmatta tai neljättä kertaa olen rengastöissä tällä pyöräilykaudella jo, viime perjantaina kumi puhkesi, sunnuntaina uutta kumia paikoilleen joka taasen maanantaina oli puhki. Laatuongelmia sanon minä. Kumeissa siis.

Ei hyvältä näytä


Muut maahan pannut rontit näyttää kuitenkin kasvavan ihan mainiosti, en nyt näemmä kuvaa ole napannut mutta pari penkkiä sipulia, retiisit, salaatit nousevat tasaiseen tahtiin. Myös lipstikka on komea, piparjuuri nousee itsestään ja näyttäisi valkoherukkaa ainakin vielä olevan tulossa. Viimeisen on jännä. Tuon puskan laitoin ensimmäisenä palstavuonna, kertaakaan siitä ei ole marjaa tullut syötäväksi asti. Jänikset, linnut yms ovat siitä pitäneet huolen. Nyt jännittää.

Turun Sanomissa alun alkaen oli artikkeli raparpekonista, joka sittemmin on saanut kovaa kohinaa ja huomiota muualla lehdistössä ja somessa. Itse tätä koitin viikonloppuna, ei se nyt niin ihmeellistä ollut. Kenties tässäkin on parantamisen varaa. Raparperit voisi pyöritellä muscavado- tai fariinisokerissa eikä tavallisessa valkoisessa, samoin pekonina voisi käyttää savupekonia tai jotain serranoa, prosciuttoa tms. Suolaisuutta tuo pötkäle kaipasi enemmän. Jätin raparperit hieman rapsakoiksi, kuka sitä nyt mitään vetelää suuhunsa haluaa.



2 kommenttia:

  1. Tarkoitus oli kokeilla noita raparpereja, joten kiitos vinkeistä.
    Mä joudun varmaan yhden kasvimaan kylvämään uudelleen, kun siinä ei juuri mikään idä. Toisissa kasvimaissa onneksi on kasvua, vaikka jonkun naapurin kissa tykkääkin niissä tepastella :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita ihmeessä, kyllä ne kokeilemisen arvoisia on jos tykkää raparperista ja pekonista.
      Mitä kasvimaahan tulee, otin hylätyn naapuripalstan eilen itselleni, on voikukkasia ja lupiineja täynnä. Mutta sainpahan oman raparperin ja pari komeaa ruohosipulia. Ja palsta-ala kaksinkertaistui. Ilmat saisi vaan hieman kohtuullistua, nyt kun on helle ei kovin montaa lapion pistoa jaksaisi tehdä...

      Poista