tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kohtuullista kasvua

Viikonlopun reissun Seinäjoelle Keskustan puoluekokouksen(*) jälkeen oli taas aika piipahtaa palstalla katsomassa ja kastelemassa. Yli viikkoon ei ole vettä satanut. Hyvin hankala tilanne, saisi kyllä sataa jo pikku hiljaa. Torstai on taas toivoa täynnä, sinne taivaanmerkille on ennustettu jotain määrää vettä taivaalta tippuvan. Ans kattoo ny. Ja jos ei sada, pitää geokätköilyn lomassa vaan käydä kastelemassa kun ehtii ja jaksaa. Pakkohan se on köyhän jaksaa jotta saa edes jotain talven varalle.

Kaiken kaikkiaan asiat on olosuhteisiin nähden palstalla hyvin. Huonomminkin olisi voinut käydä, sillä en ole kovin jaksanut enkä edes ehtinyt siellä käymään, pelkäsin jo että on aivan ryvettynyt ja rikkaruohot olisivat vallanneet kaikki paikat. Niin ei kuitenkaan ole. Toki pitäisi käydä niitä kitkemässä, keli on vain kovin paahtava, ihmisen taimi saattaa palaa ja siitä sitten seuraa pitkät sairauslomat jotka ei sovi minun pirtaan. Havainto; myyrän kolot hävinneet suurimmalta osin. Kananpaskaa on tullut leviteltyä tuonne, ehkä ovat siitä ottaneet nokkiinsa. Toki yhden pläntin, jossa taisi olla niiden pesäkolo, kippasin lapiolla ympäri, ja Mestari kävi koneen kanssa uudisraivaamassa uutta aluetta. Toki sen olin lapiolla etukäteen kääntänyt. Hyvältä näyttää sekin, saa olla hetken rauhassa ja sitten haen marjapuskia sinne. Ehkä jotain kukkaakin. 

Vielä pitää tyhjään tilaan laittaa jotain. Japanilainen 5S on joka puolella niin kovin suosittu menetelmä nykyään, laadin siitä palstalle 5P version

* Paskaa
*Perunaa
*Pinaattia
*Papuja
*Pipulia

Yllämainittuja lisää siis.

Lipstikka ja piparjuuri voi paksusti.


Eikä voi kesäkurpitsastakaan valittaa. Harso korjasi tilanteen.


Salaattia ja retiisiä, jumalattoman kokoisia palleroita retiisit


Tämän pelastin koneen kidasta


Raparperi nyykähti siirtämisestä. Mikä ihme tätä vaivaa, jo kolmas tai neljäs perperi joka ryytyy kun sen omaan maahan laittaa vaikka siirto olisi vain viisi metriä??? Maassa pitäisi kaikki olla kohdallaan, on matoja, on typpeä, paskaa ja ties mitä. Raparperi vaan kiukuttelee. Onni onnettomuudessa on taas se että kerran vuodessa sitä kuitenkin saa omiin tarpeisiin Maskun kartanolta. 


Sipulipenkki nro 1 näyttää mainiolta. Todella rotevaa runkoa. Näiltä odotan paljon.


(*) Puoluekokouksessa oli todella hyvät tunnelmat, Varsinais-Suomen piirin porukalla oli oma ehdokas Annina Ruottu varapuheenjohtajaksi. Lähellä oli että olisi päässyt läpi, ei ihan paukut riittäneet, oli liian monta hyvää naisehdokasta ja äänet jakautuivat aika lailla tasaisesti. Nais ehdokkaat sai ~60% äänistä, mutta vain yksi nainen valittiin. Olisi saanut kaksi olla, Annina sekä valittu Katri Kulmuni, kumpikin minun ehdokas. Puoluesihteeriksi valittiin, mielestäni väärin, Jouni Ovaska. Olisi pitänyt tuohon postiin valita kokenut ja rautainen ammattilainen Mari Kokko. Nyt on vaarana että nuori Ovaska ei pärjää tuossa kovassa paikassa jota Laaninen viimeksi hoiti. Siinä joutuu median ja muiden ristituleen ja sitä höykytystä ei kaikki kestä. Toivottavasti Ovaskaa ei rusenneta. Siinä hommassa pitää olla rautaiset hermot.
Juha Rehula myös valittiin, siitä olin täysin varma jo etukäteen vaikka hän minua lähes moittikin esittäessäni hänen valinnan olevan varma. Olihan se. Juha on rautainen ammattilainen, asiaosaaja ja todella vakuuttava puhuja. Siinä kuuntelija pysähtyy eikä muuta ulkoista kuulu. 
Toivoin näkeväni kokouksessa Mietaan, Väyrysen ja Kääriäisen. Ketään heistä ei ollut paikalla. Sääli. Ikoneita kaikki, olisivat saaneet olla paikalla. Törmäsin Uuden Suomen artikkeliin ja siinä olleista kommenteista huolimatta, itsekin kuulin näitä samoja kommentteja. Tuntuu kuin tuota artikkelia kommentoineet olisivat jostain syystä näreissään. Keskustassa on katto korkealla ja seinät leveällä - toivottavasti muuallakin kuin korulauseissa.

Mari Kokko, voittomme oli tässä vielä otettavissa. Kansa äänesti väärin.


2 kommenttia:

  1. Onpa siellä leveysasteella sato jo hurjan hienossa kunnossa verrattuna tänne arktisimpiin olosuhteisiin. 5P-menetelmä vaikuttaa järkevältä. Pitäisköhän se patentoida?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, en usko että patentti tässä auttaa, eihän tämä mikään radio ole. Eikä se sitten toimi kuin peellä alkavilla tuotteilla, pekoni, palvia, pasilika etc

      Poista