keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen tuli ja meni

Niin se taas yllättäen tuli ja meni eikä tullut muniakaan maalattua. Harmin paikka. Jäi normi rairuohokin laittamatta, tokihan täällä sitten oli pääsiäispersiljaa yms yrttiä mutta tipusia ei lainkaan. Eräs vastaleivottu Berliininkävijä tämän rairuoho asian ilmeisesti arvasi kun toi sitten ohraa pari istutuslaatikollista pöydänpäätä koristamaan.


Siitäpä nuokin sitten siirrän lähitulevaisuudessa Bunkkerin ulkopuolelle kunnon plantaasille jonka eilisellä päivämäärällä olen saanut hallintaani. Silmänkantamattomiin kaikenlaista herkkua on tulossa. Niistä myöhemmin. 

Pääsiäinen meni sitten ruokien osalta perinteisissä merkeissä, rosamundasta laadin valtavan vuoallisen vuohenjuustovalkosipulikermaperunoita, kylkeen sitten kotimaista karitsan karetta ja tietenkin punaviinikastike. Alkuruokana oli vihreää parsaa ja hollandaisea. Jäljempänä mainittu yritti temppuilla mutta otin siitä sitten niskalenkin. Fantastisen hyvää tuli. 

Kiirastorstaina laitoin simat jo pulputtamaan ja pullotinkin ne jo. Ei ihan vielä uskalla maistaa ripsahtiko joukkoon kide tai kaksi sokeria liikaa. Vaiko hiivaa? 




Ja näin kun kevät kohisten etenee ja on ihan häätkin tulevana perjantaina taasen luvassa, oli sitä lahjaakin sitten hääparille mietittävä kunnolla. Kuinkas kävi, annan saman lahjan kuin Vikkelle ja Dänille (lausutaan Daaaaniel) aikoinaan eli kultakehyksisen kuvan itsestäni. Sitä heidän kelpaa sitten katsella takan manttelilla, pianon päällä tai sitten yöpöydällä. Eli ei ollenkaan mitään rahvaanomaista tahi tavanomaista. Aiheeseen vielä palatakseni niin Vikken ja Dänin häissä viime keväänä soitettiin ilmeisesti Keisarillinen Marssi kun kuulosti siltä ainakin. Mikähän Willen ja Kätin häissä soi? Kenties Maija Poppasen tunnari. 

Spekulaatiot sikseen, kevättä kohti ja pakko päästä menneen kesän kerätyistä eroon niin laadin kotvanen sitten tuollaisen osterivinokas-sipuli-pekoni quichen, toki voitaikinan laadin myös omin pikku kätösin ja tulipas siitä oikeinkin maukasta. Etten jopa sanoisi erittäin maukasta. Olen tuota neljänneksen tuosta jo maistellut...


2 kommenttia:

  1. Kuvasta päätellen on simaan lipsahtanut 1/4 kidettä disakkaridia, joten pilalle meni.

    Eikö noita sitruunoita voisi kierrättää vaikkapa siihen säilöntäohjeeseen?

    Lähden tästä hieman jalokivikaupoille. Lisää infoa myöhemmin.

    VastaaPoista
  2. Kierrätysinnossa ei olla vielä noin pitkällä että makeasta suolaiseen niitä kierrättäisin. Ai jalokivikaupoille, meinaat hääparin oikein iloisesti yllättää? Mielestäni menee jo hieman lipottelun puolelle.

    VastaaPoista