torstai 8. syyskuuta 2011

Kauden tuotteista tehtyä

Tässä on nyt tullut tuoreista vihanneksista ja juurekkaista tehtyä yhtä sun toista. Niin fenkoli anjovis pastaa kuin uunissa paahdettua mukulaselleriä. Nuo kaksi, fenkoli ja mukulaselleri, ovat, ainakin tähän asti, olleet turhankin harvoja vieraita omassa keittiössäni. Pitää ryhdistäytyä, aivan fantastisia molemmat. Viime weekendinä fenkolilla taioin hyvän pastan, toki anjovista ja kaprista oli tykönä. Mutta laiskotti, en tehnyt pastaa itse. Taisi Barillaa olla kuitenkin. Fantastinen setti oli kuitenkin. 


Tänään sitten intouduin Glorian Ruoka & Viini lehden reseptiikalla laatimaan menu pelkästään kauden tuotteista, sellerin mukulaa selleripyreellä kera ruskistetun voin, alkupalaksi endiivi sinihomejuusto salaatti ja jälkkäriksi kurpitsa tarte tatin. Alkupalasalaatti ennätti katoamaan ennen kuin ennätti kissaa sanomaan ja jostain käsittämättömästä syystä jälkkäripiirakka meni ihan reisille. Kaksi kolmesta ei ole huono :)

Selleriä suolakuoressa selleripyreellä ruskistetun tillivoin kera. Kyytipoikana itävaltalainen Schickelgrüber... eikun Steinschaden. Fantastinen viini, rehvakas olematta silti röyhkeä. Pitää pitää kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti