perjantai 16. maaliskuuta 2012

Pääsiäinen pian ovella -.oletko valmis

Minä olen. Ainakin olettaisin niin. Kaikin tavoin. Rairuohoa en aio kasvamaan laittaa, yrttejä kylläkin. Viikolla saapui Isoäidin Kasvien pakkaus joka sisälsi aika kattavan valikoiman yrttiä ja vihannesta tulevan kauden koitoksiin. Tilauksessa oli siis tuotteet niin tänne bunkkerille kuin sitten pellollekin. Sinne tosin vain muutamaa eri lajiketta sipulia, pitää se etäasia harkita vielä tarkkaan. Siellähän on tulossa tänä kesänä sitten karhunvatukkaa ja viinimarjaa nyt ainakin. Ne taimet laitoin jo viime keväänä kasvamaan. Kuitenkin tänään tai tänä viikonloppuna olisi tarkoitus Formula 1 bensiininkatkuisen thrilleriksi nousevan huuman lomassa, laittaa ei pääsiäisruohoa vaan yrtit tulemaan. Tänä kesänä satsaan viime vuonna matosten yms vainolaisten vuoksi heikompaan satoon tulleiden yrttien saattamiseksi niille sopivaan määrään, eli reilusti. Basilikaa (paria eri sorttia), salviaa, timjamia, silopersiljaa, lehtikorianteria, vesikrassia, yrttiselleriä ja lamopinaattia. Näillä nyt ens alkuun alan puskemaan asiaa eteenpäin. Katsokaapa miten hienoja pusseja tämä valkohapsinen 103v isoäiti on tällä kertaa laatinut. On nähty vaivaa kun etikettien takapuolella on vielä istutus ja kasvatusneuvoja. Ja, sanon vielä JA, nämä ovat vieläpä ihan edullisia. 


Päästäisaihe ei tähän vielä loppunut, saatoin tänään noutaa puolikkaan karitsan jonka Aholan Lammastila katraastaan toimitti. Potilas oli teurastettu nyt viikolla ja tänään sen sitten sain kuljetusliikkeen terminaalin kylmäsäilytyksestä noudettua. Oli vakumoitu ja extrana vielä sain tilaukseen mukaan sisäelimet. Hyvän näköistä settiä, ihan vesi heruu kielelle, sunnuntaina on pakko koeponnistaa kyljyksiä.

Pari kuvaa näistä jötkäleistä, obs etualalla oleva viulu, pääsiäisen soitin. 








Niin, tuossa oli vain osa tuotteista, 9,5kg lihaa tuli ja sitten sisäelimet, sydän, kieli, munuaiset ja maksa. Voisin kuvitella että tästä piisaa, en varmaksi kuitenkaan sano, riittää kesän makkarafestarien lammasmakkaroihinkin jauhettavaa. 

Toissapäivänä tein jälleen kerran lihapullia, päätin jättää villit maustekokeilut sikseen ja ihan perussetillä maustaa, tehdä espagnolen ja kunnon pottumuusin. Kävin toimeen, naudan paistinjauhelihasta tein lihapallerot, perusmausteet (suola&pip, dijon, worchestershire, ketsuppi), sipuli, muna ja kourallinen kuivaa leipää murennettuna. Noh, ihan teelusikallisen cajun mausteseosta laitoin mukaan. Ihan tolkuttoman hyviä tuli jälleen kerran, ne eivät jääneet lojumaan pitkäksikään aikaa. Pannulla paistoin, en lähtenyt uuniin nitä hauduttamaan. Naudanliha voi olla hieman punaistakin. Muusiin sitten rosamundat, nyrkillinen voita ja tällä kertaa sitten pecorinoa raastoin tuoreeltaan joukkoon sopivasti, tilkka maitoa ja se oli siinä. Niin, mä potut vedän tuollaisen ricerin läpi, aina välillä lisäten voita. Hyvä vekotin, hankala olisi ilman olla. Espagnoleen en kermaa tietenkään pannut, ihan h e l v e t i n hyvää kastiketta tuli jälleen kerran.  

Niinno, silppusin mä sitten silopersiljaakin pullataikinaan puntin verran...


Ihan pikku iltapalan sitten oli pakko laatia myös. Soosit rojahti, samapa tuo, söin itsekseni :) Söin kaiken itsekseni - minä olen hyvä :-) (Harum El Pullah)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti