sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Räystäät tippuu...

Kevät se näyttää tulevan kohisten ja pitääkin pian saattaa taas siementä vakoon yhtäälle ja toisaalle. Tuli tänään itseasiassa tilattua Isoäidin Kasvit reilu satsi niin yrttejä kuin muitakin kasvatettavia herkkuja. Viikolla täytyy käydä säkkitolkulla multaa hakemassa vielä ja alkaa istuttelemaan yhtä sun toista. Palaan näihin myöhemmin.

Tuli tuossa paritkin synttärit vietettyä, ei omia kuitenkaan. Toisella kertaa tuli tehtyä Chuck Hughesin reseptiikalla naudan lapaa mureaksi haudutettuna omenakastikkeen ja paahtopatongin kera, kuten myös jälleen kerran Tomi Björkin itämaiset possunribsit kuin myös Glorian Ruoka&Viini lehdessä olleen kanakorin, Ihan kelpo settiä tuli, harmi ettei tullut kuvia otettua. En muistanut kun piti keskittyä kansanjoukkojen ruokkimiseen. 

Eilen otin kauniiseen käteen Fran Werden mainion Bistroruokaa kirjan ja sen reseptiikalla sitten tuli ihan kelpo ja kattava menukokonaisuus. Alkupaloiksi tein sipulikeittoa ja Kuninkaan beaufort kohokkaan, pääruoaksi kyyhkyä puy-linssien kera ja jälkiruoaksi New York Cheesecake vadelmamelban kera. Viinit ranskalaisia, alkupalan kanssa Douce Nature, luomuviini, merlot sekä kyyhkyn kanssa Les Carabenes 2009, mukava pinot noir jälkkärin kanssa oli Sibelius kuohuviiniä ja calvadosta sekä tietenkin kahvi. 

Sipulikeittoa ja paahdettua maalaisleipää, leivällä beaufortia sulatettuna


Kuninkaan beaufort kohokas... taidanpa kohta tehdä uudelleen


Kyyhkyset menossa vielä uudemman kerran uuniin hetkeksi


Kyyhky puy pedillä. Oli tavattoman hyvää.



Ja New York Cheesecake. Vademat toki kotimaisia ja erinomaisen maukkaita.


Eikä tuo Sibbekään hassumpaa ollut, ranskalainen kuohuviini tämäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti