maanantai 20. elokuuta 2012

Ei mitään uutta länsirintamalta

Eipä ole sen kummempia tapahtunut, kiireitä on pitänyt enkä siltikään ole oikeastaan mitään valmista saanut aikaiseksi. Etäpesäkkeellä on tullut käytyä, satoa kerätty ja hassuja porkkanoita bongattu. Auringonkukatkin kukkii siellä komeasti, ja täällä pääkallopaikalla maissit ovat varmaan jo ensi viikonloppuna valmiita poimittaviksi. Toissa perjantaina tein ensimmäisen isomman noudon, hyviä nuo äsmarketin kestokassit, 15 kiloa ei ole kuin näyttää ja fillarin tarakalla tulivat mukavasti, 12kg pottuja ja päälle sipulit ja porkkanat. Toki myös neulapapua, herneitä ja pinaattia oli hitusen verran. Jotain pientä arkista ruokaakin tässä on tullut tehtyä,  toissaviikolla tuli rykäistyä pitkästä aikaa lasagne kehiin, en voi jälleen kuin kehua sitäkin. Muutenkin tuli tuossa sitten keskityin tuon oma kasvattaman perunan syöntiin pikku lisukkeineen. Muuttokiireet viime weekendinä sitten esti sen ihmeemmän ruokailun, kreikkalaiseen salaattiin, lohkareisiin, entrecoteeseen sekä mustapekkakermasoosilla lauantai kruunattiin. Ihan pahuksen hyvää sekin. Entrecoteessa vaan on niin paljon enemmän makua kuin sisä tai ulkofileissä ja on silti huomattavasti edullisempaa. Possun tai naudan poskea tarttee koittaa lähitulevaisuudessa jossain välissä. 

Tuli eilen tsiigattua Masterchef Junior ohimennen, kovasti osasivat tehdä ruokaa. Järkytyin kyllä siitä perin kaksinaismoralistisesta ja naurettavasta kohusta joka tuonkin tiimoilta nousi, oli sitten ihan Mannerheimin lastensuojeluliitosta asti kukkahattutädit nousseet barrikaadeille tätä raadollista pelkkää mainostamista vastaan jossa lapsia itketetään. Voi hyvänen aika. Tokko kukaan niistäkään mukuloista oletti sen muuta olevan, ja kun on yli tuhannesta karsittu. Huoh. Missäs nämä samat kukkikset on kun mukuloita väkisin ajetaan eri urheiluihin, kansantansseihin yms muihin naurettavuuksiin vaan sillä että pönkitetään vanhempien omia kunnianhimoja? Kilpailuhan on tässä yhteiskunnassa tärkeää, ellei tärkeintä, raha ei haise.Siitä pitää huolen Kataisen hallitus eikä demarit Urpilaisen juoksuflikan ominaisuudessa ollenkaan jää toiseksi. Henkiset arvot on heitetty romukoppaan aikoja sitten, eritoten demarit ovat Urpilaisen johdolla ilmeisesti tulevat vaalit mielessä vähän väliä tiukkaakin tiukempaa lausuntoa suuntaan jos toiseen heittäneet, niin ne taas valuu hiekkaan kuin vesi hanhen selästä kun se paikka tulee. Niin demarit ovat aina tehneet.
Ai perkele että pistää vihaksi nuo herrojen metkut.

Niin kyllä sitä jotain pientä on tullut tehtyä, toissapäivänä eteen putkahti kaapista alkuvuoden Glorian Ruoka & Viini lehti, siinä oli se jo kerran koeponnistamani resepti kanakorista tähän päivään sovellettuna. Sitruunaisia koipia ilman reisipalaa, sitruunamajoneesia. Reseptissä oli sinapinsiemen perunoita, en niitä tehnyt kun ei ollut rosamundaa. Timbestä tein sitten sitruunaperunat. Hyvää tuli. Liian vähän vaan. 
Tänään oli aika pitkästä aikaa vääntää pastaa marinaralla. Vei kielen mennessään, pakko oli pari lautasellista sipaista kyselyaukkoon samalla kun loin katseita Martinan keittiöön. 

Kassillinen hyvyyttä matkalla Bunkkerille valmiina


Sen verran paljon on näemmä satanut että on neiti porkkanallekin tullut pisuhätä kun noin pitää jalat panna ristiin


Auringonkuukkeli kukkii 


Tuli tuossa eräänä päivänä taas pyöräytettyä tuollainen vaivaton ja vaivaamaton limppu. Se vaan on niin hyvää eikä siinä voi epäonnistua


Sunnuntaisen kanakorin koivet pannulla glasyyrit niskassa ennen uuniin menoa


Päivän pasta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti