keskiviikko 8. elokuuta 2012

Sienistä pari sanaa jälleen kerran

Viime viikonloppuna tuli rymyttyä metsissä sen verran että voi mainita niin tehneensä. Tälläkin kertaa sitten jokin perin ikävä otus meni ja otti osansa vasemmasta kämmenestäni, joka sitten kuluneen alkuviikon on ollut perin kipeä. Selkeästi olisi sairausloman paikka ollut, jos olisi hiukankaan enemmän luikertelevaisuuteen taipuvainen, mutta eihän sitä ihan joka kraapusta parane... saldo sienien osalta oli kymmenkunta suppilovahveroa sekä kummankin päivän yhteissaldona nelisen litraa kantarelleja. Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus taas mennä metsään, saas nähdä pääseekö sinne ja vielä jännempää on pääseekö sieltä ikinä pois. Luotan kuitenkin HTC:n navigointiominaisuuksiin ja JogTrackerin softaan. En saata eksyä.

Viime lauantaina sitten oli pakko itsensä palkita alkaneen syyskauden ensimmäisen työviikon ohittamisen kunniaksi. Osaltaan menu muuttui siksi ettei juuri kantarellia erilaisempaa sientä löytynyt, joten jätin kateenkorvan suosiolla syksympään. Alkupalaksi sitten jälleen kerran laadin Mamin Marko Rauhalan reseptiikalla haukimureketta, se vaan on ihan julmetun hyvää. Alkupala kun oli, jätin perunat pois. Pääruoaksi sitten oli pakko tehdä, kun ennalta hehkuttelin, Emeril Lagassen reseptiikalla Tournedos Rossini, joka mielestäni onnistui ihan nappiin. Lähes. Käytin ankanmaksaa, olisi saanut olla paksumpi pala. Nyt oli vain tuollainen 13mm paksu kiekko naudan sisäfileen päällä. Jälkkäriksi sitten Sillä Sipulia blogista aikoinaan nappaamani timjami-suklaakakku puolukkakastikkeella. Ihan hävyttömän hyvää, ja kylkeen kahvi sekä Hennessy VSOP kupponen. Sai oikein kurottaa etusormilla että ylsi pötsiä naputtelemaan tyytyväisenä.

Sunnuntaina oli sitten aika sulattaa ruokaa, oman pellon pottuja keittelin jälleen kerran tyytyväisenä, possun sisäfiileen sisään jemmasin nipun yrttejä, valkosipulia ja juustoa. Pannun kautta uuniin ja sieltä lautaselle. Turha on sen enempää sanoa, olipa possu hyvää. 

Haukimureke


Tournedos Rossini


Aika hyvää haukattunakin


Pikku syntikasa


Possu odottelee pääsyä pannun kautta uuniin ja lautaselle


Ja kyllä siellä pellollakin tapahtuu, kuten täällä Bunkkerilla ihan yrttien yms ronttien tahoilla. Kuvat puhukoot puolestaan, olen vain ylpeä kuten pienviljelijä vaan voi olla. Siinä tehtaan tytöt yms taksikuskit kavahtakoot ja syökööt lihapiirakkaa yms eineitä. Pthui!!!

Tässä muuten pari kuvaa suppiloista, eivät siis olleet mitään seitikkejä...



Bunkkerilla maissi kasvaa räjähdysmäisesti


Triffidi


Yrtitkin rehottaa




Ja pellolla, siis alueella, on kaikki hyvin. Sadonkorjuuaika.

Auringonkukkaa ei syödä.


Triffidi


Komea sipulinkukka


Näitä on paljon. Ja isoja.


Salaattiakin tulee. On aika jännä salaatti, en muista mikä se oli. Lehdet ovat kuitenkin aika paksut, ruoti kuitenkin ohut ja maultaan aika mieto. Sopii leivällekin.


2 kommenttia:

  1. No nii.. Kuvatodisteita triffidien kasvattamisesta. Niistähän sai tiristämällä jotain öljyä.

    VastaaPoista
  2. En aio tiristää, jätän ne hommelit ihan Malminkadun tiristysmestarille.

    VastaaPoista