keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sienistä pikkupurtavaa

Löysin alkuviikosta kun töiltä tauolla oli kolmisen minuuttia joutoaikaa, uuden, siis minulle uuden, kivan Herkkusuun lautasella blogin luetavaksi. Tarkkaa tekstiä ja hyviä reseptejä, joista yhtä, toki perin helppoa jo ennätin sitten koeponnistamaan ja hyväähän siitä tuli. Vaan voiko sipulilla ja kantarelleilla epäonnistua? 


Ranskalaisen sipulikeiton ja focaccian myös laadin tässä arkena, kuvia ei vaan sitten älynnyt ottaa. Focacciaa tein ensimmäistä kertaa ja siitä tuli hyvä, vaikka kuinka öljysin vuokaa niin silti se tahtoi kuitenkin tarttua kiinni. Pitää vaan näitä ennalta opittuja vinkkejä käyttää hyväksi jatkossakin "aina vuoraa leivinpaperilla vuoka oli se pyöreä tai suunnikas". Tuo vaiva maksaa itsensä takaisin niin irtopohjavuoan, leipävuoan kuin minkä tahansa vuoan suhteen. 

Ranskalainen sipulikeitto vei minut jälleen muistoissa Sacre Coeurin portaille, kuinka siellä aikonaan patonki murrettiin, viiniä hörpättiin punavalkoisilta liinoilla katetuilta porrasaskelmilta olevilta laseilta...

Kuitenkin pitää palata tähän päivään, syksyn matkat Floridaan on esitilattu ja varattu jo, plan b on olemassa jos joutuu ottamaan askeleen taaksepäin. Toivottavasti ei, sillä Florida odottaa minua. Taatusti.
Viikonloppuna sitten Belgian Spa:an viettämään bensiininkatkuista moottoriurheiluviikonloppua. En voi olla hullaantumatta nykyajan gladiaattorien voimannäytteistä - ilman dopingia, eihän tämä mikään Ranskan ympäriajo ole - varsinkin Oviedon korskea orhi, Fernando Alonso Diaz joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä taistelee voitosta Kimi Räikkösen kanssa lajissa jossa hyvin harva pärjää.

Forza Fernandooooo!!!!

Hyvä Kimi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti