tiistai 31. heinäkuuta 2012

Viikon menu

Tässä kun on tullut pelattua tuon oman pellon uuden perunan ja lähimetsien kantarellien kanssa viime päivinä sen verran tiiviisti, on pakko loppuviikko keskittyä muihin aterioihin ja ruoka-aineksiin. Tänään käväisin etäalueella toivioretkellä josko olisi jo neulapapua tarjolla, ihan pikkiriikkistä vain oli joten en niitä vielä ottanut. Hernettä sen sijaan oli tullut ihan kivasti, kuin myös karviaismarjoja. Alueella niitä sitten popsin joutessani, toki otin hernettä ja taas pinaattia reilusti mukaan niin sain tämän päivän päivälliselle ja huomisen lounaaseen kivan lisukkeen. Eli pannulla käytettyä pinaattia sekä herneitä ja minttua voissa, joka toki myös on omaa kasvatusta (tässä TTAM tyylinen vilkaisu). Päivällisenä oli polentaa ja karitsan maksaa diable kastikkeella. Maksat toki teki mieli popsia saman tien pannulta, tuo karitsan maksa vaan on niin hyvää. Maksaa tulee vaan syötyä liian harvoin. Broilerinmaksa on toinen mikä on fantastisen hyvää, sitä on kauppojen pakastimet täynnä ja halpaa, silti sitä vaan tuntuu nonsaleerattavan. Itsekin. Kuitenkin päätin sitten viikolla vielä laatia kehiin, sisäelimet kun on framilla, kateenkorvaa sienipedillä sekä viikonloppuna on sitten Emeril Lagassen reseptiikalla Tournedos Rossini madeirakastikkeen kera. Kateenkorvaa sienipedillä jos metsäsientä vaan sattuu löytymään loppuviikon harharetkillä luonnon helmaan - jos keli antaa myöden. Mutta näistä sitten myöhemmin, jos niitä nyt alkaa ylipäätään nousta... 

Karitsanmaksa polentan kanssa nousussa...


Setti lautasella. Pahuksen hyvää ettenpä vielä kerran sanoisi.


Ja sanon, oli muuten ihan jumalattoman hyvää! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti