maanantai 30. heinäkuuta 2012

Sadonkorjuuta ja kantarelleja

Käväisin viime viikolla vielä pariin otteeseen kantarelleja metsästämässä, toisella kertaa löytyi kourallinen pieniä ja toisella taas puolentoista litraa. Metsässä vaan oli tavattoman hikiset tunnelmat vaikka aamutuimaan oli liikkeellä. Tekisi tälläkin viikolla mieli metsään lähteä mutta täälläpäin vaan on niin hikiset kelit ettei sitä ihan viitsi kuitenkaan. Toisaalta taas tänään annoin kertoa itselleni että tietyltä alueelta oli jo mikro kokoisia tatteja löytynyt, ehkäpä teen tulevana viikonloppuna toivioretken niihin maisemiin, saa nähdä. Omalta pellolta koukin viime perjantaina perunoita säkillisen, hyvänen päivää miten erinomaisen maukkaita ne sitten olivatkin. Eivät olisi tarvinneet kylkeen oikeastaan muuta kuin voita ja hieman tilliä, ja niin ensimmäinen satsi näitä omia pottuja sitten menikin. Samoin nostin muutaman pikku porkkanan, muutaman sipulin keltaista että punaista, pussillisen pinaattia ja popsin pensaasta karviaisia. Hyviä. Raparperikin tuntuu ottavan vartta itseensä, saa vielä pakkaseen sitäkin, ellei tule sitten saman tien syötyä. Herneitäkin pääsin hieman maistamaan, suurin osa kuitenkin vielä ohkaisia ja papu se antaa odottaa itseään. Kantarelleista on tullut nyt tehtyä kaikenlaista hyvää ja erinomaista. Eilen ateriaksi päätyi ihan keitettyä oman pellon fantastista perunaa (lajike Timbe) kermaisen kantarellikastikkeen jossa toki yrtit ja sipulit ovat omaa tuotantoa. Täällä pääkallopaikallahan mulla kasvaa persiljaa reilusti kuin myös rakuunaa ja muita yrttejä. Rakuunalla ja persiljalla maustin tänään tekemäni kantarellikeiton, jonka sitten, pannahinen vieköön, unohdin suurustaa. Eipä sitten maissijauhettakaan ollut, joten suurustin ihan juustolla ja krutongeilla. Hyvää tuli, ei ihan sitä perinteistä makumaailmaa kuitenkaan, rakuunassa ja tuossa käkkäräpersiljassa on kuitenkin sen verran erityinen maku. Päälle ripsottelin himpun verran Maldon Gourmet sormisuolaa (Venetsia) ja juu, ei sitä lautaselle jäänyt. 

Mitä kummallisimmista paikoista sitä kantarellia löytyy, en ikinä olisi uskonut että ihan kalliolta ohkaisen sammaleen tai mitä jäkälää tuo on, sitä löytyi.




Sunnuntain omien tuotteiden ateria.


Kantarellikeitto nousee


Valmis setti. Kyllä kiitos, lisää tätä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti