maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kreikkalaistyyliset iltamat

Pidettiin luonnonkauniissa ympäristössä lauantaina kreikkalaisen ruoan ja juoman ympärille laadittu iltama, ruokailijaa piisasi, unohtui kuitenkin ne peri kreikkalaisille sopivat karvamatot. Pahus sentään. Olisi sitä voinut jonkin simpanssiasun hakea Punanaamiosta. Unohtui. Itse reseptiikkaa hain sitten George Colombariksen ohjeista ja löytyihän sitä. Toki sitten hieman erkaannuin ja uusimmasta Glorian Ruoka&Viini lehdestä napattiin kreikkalaisen salaatin ohje ja koftapulliin ohje tuli Välimeren eteläpuolelta, egyptiläisellä reseptiikalla kävin sen kimppuun. Tein vielä munakoiso chutneyn joka reseptiltään olikin sitten orientin puolelta, silti mielessäni sen hyväksi makustelin ja otin mukaan settiin. Rakia ja Metaxaa sitten napsuteltiin näiden kanssa, ihan hyvin napsahti alas. Ei tullut nestevajettakaan.

Karitsan ribsejä. Mielestäni hyviä, erikoinen maku nuorisolle? 


Vuohenjuusto-perunaleipä. Reseptin sain makkarafestarien Kartanon Rouvalta. Tätä tehdään uudelleen ja uudelleen, aivan tolkuttoman hyvää. Käytin tässä Lidlistä löytynyttä kovaa vuohenjuustoa jonka sitten raastin. Pottuna rosamundaa. Lauantai aamulla oli hurja tilanne, oli timjami hukassa niin bunkkerin parvekkeelta kuin kuivakin versio. Käytin timjamin sijaan oreganoa, mikä mielestäni sopi vallan mainiosti.


Etualalla ylempänä olevaa leipää paloiteltuna, vasemmalla kreikkalainen salaatti GR&V:n reseptiikalla. Hyvää.


Munakoisochutney Aivan tolkuttoman hyvää!!!


Soikeassa vadissa egyptiläiset koftapullat. Tippuivat kylmänäkin. Pahuksen hyviä. Näissä käytin itse jauhettua lampaan lapaa. Näitä koftapullia pitää tehdä uudemman kerran. Ja ihan koittaa koko menu laatia pohjois-Afrikkalaiseen tyyliin.


Tuskin tarvinnee mainita että vasemmalla ihan vaan siikliä, pitäähän kesällä olla kotimainen twist joka ruoassa  kuitenkin. Ja karitsan ribsit sitten oikealla kädellä. 


Paljoa ruokaa ei jäänyt. Ribsejä oli kuitenkin melkein 2 kiloa ja pulliakin kilo. Toki syöjiäkin oli 6 kpl. Syöjätär puuttui. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti