sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Makkarafestarit 2012 ®

Ne Viralliset® Makkarafestarit® 2012 tuli pidettyä menneenä viikonloppuna perin kehnosta säästä huolimatta. Ja vielä siitäkin huolimatta että Imatran suunnalla on kopioitu Festariemme idea ihan nimeä myöden ja sitten mitä ilmeisimmin halpahintaisin keinoin houkuteltu paikalle väkeä sankoin joukoin. No ne miljoona kärpästä... no mutta, vitsailu sikseen, termokset Imatran suuntaan myös vaikka vaatimattomampaa makkaraa siellä teettekin. Kuten sanottu, perin kehno keli oli odotuksena koko alkuehtoolle, itse ennustin sateen loppuvan klo 2100 tuntumassa, näin sitten myös kävikin. Tuolloin makkarat ennättivät grilliin eikä grillaushenkilökunta kastunut laisinkaan. Vaikka kyseessä on makkarafestarit, on menussa myös alkupalaa ja jälkkäriäkin. 



Tänä vuonna Mestaripalvi sponssasi Makkarafestarien Virallisen Sinapin® joka toki on Pirjo-mamman sinappi. Aivan pahuksen hyvää sinappia makkaralle kuin käkkärälle! Suosittelen! 


Lohta rykäistiin alkupalaksi, laitoin reilusti cayennea, savustettua paprikaa ja silti maku ei ollut lainkaan ylitsekäyvä. Itseasiassa pahuksen hyvää.


Ihan pahuksen hyvän salaatin laati jäsen P ohjeiden mukaan, sen verran ohitettiin reseptiikkaa että oli ihan pakko ruohosipulia pilkkoa mukaan. Kevätsipulin puutteessa. Tämä oli muuten Sara LaFountainin kirjasta jonka nimeä en saa mieleeni. Saraa en saa mielestäni :)


Touhu alkoi makkaroiden kanssa oitis kun hameväki joutui saunaan. Tein lammasmakkaran massan, toki siitä ei sitten ihan kosher tullut kun vaaksan mittaisen pätkän oikein rasvaista possun kylkeä täräytin mukaan. Tomi Björkin reseptiikkaa yritin noudattaa to the letter mutta kun lihan määrän nostin kaksinkertaiseksi, piti mausteitakin sitten pruuvata ylemmäs ja mielestäni tästä tuli ihan pahuksen hyvää. Lammas muutenkin on julmetun hyvää. Itse aina olen ollut possun ja naudan ystävä, kenties näin kesällä tulisi toimeen pelkällä lampaalla ja kaloilla? 


Teimme myös chorizoa, josta neljän lisämaustamisen jälkeen tuli täydellistä. Mutta tässä muutama kuva kun alkaa suoli täyttyä. Suoli siis oli myös Mestaripalvista haettua, 10m/plo. Kyllä siinä kelpaa suoleen vedellä.

Suoli valmiina penetraatioon


Vehje valmiina


Tässä sitä allekirjoittanut on syöttämässä kun toiset jyystää ja toiset vastaanottaa


Tiukka ote, jämäkkä vastaanotto, ei velttoilua



Kiekuraa tulee 


Ja pienempääkin pötikkää


Tässä kohtaa teimme jälleen kerran hiuksen hienon virheen, panimme samalle lautaselle sekä chorizon että lammasmakkarankin. Tarkkasilmäisimmät kuitenkin huomaa eron, chorizossa punaisia chilipilkkuja, lammasmakkarassa vihreitä korianteripilkkuja.


Ensimmäiset pötikät grillissä


Tuoksut olivat hyvät, maut vielä paremmat. Karhu nähty Lounais-Suomessa.


Aijaijai, valuu kuola suupieltä myöden vieläkin


Lammaskiekura ja muut kaverit 


Pari peruselementtiä hyvään makkarajuhlaan!


Perkuleen hyvää muurikasta tulossa, uutta pottua, sipulia ja mausteet. Huippukokki vauhdissa :-)


Kyllä näitä pitäisi saada kerran kuukaudessa. Ihan eri makkara kuin normaalisti makkara käsitetään.


Coleslaw


Potut


Chorizoa ja lammasmakkaraa


Kaikki makkarat meni, ei jäänyt kotiin tuomisia. Kuitenkin 4kg tuli tehtyä 99,9% lihaprosentin makkaraa. Aivan perkeleen hyvää, ei voi kuin kehua.

Meinasipa unohtua. Kun kerran on vuosittainen tärkeä tapahtuma, tahdoin muistaa Gourmet Clubin muita jäseniä pikku lahjalla. He kuitenkin viime vaalienkin aikaan olivat hyvin taka-alalla, eivät tehneet ääntä ja vaatimattomuuteen kietoutuivat ja pitivät kynttilää vakan alla. Itse en siten toiminut vaan toimin oikein siltikin vaikka kansa äänesti väärin. Joten luin lähtölaskennan ja aloin jo työn seuraavaa presidentinvaalikampanjaa silmälläpitäen. PAAVO 2018 on laukaistu käyntiin, sanokaa minun sanoneen.

Sanomattakin lienee selvää että mukien saajat olivat haltioissaan. Olin minäkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti