maanantai 9. heinäkuuta 2012

Synkkä maanantai, kesäloman toinen viikko käyntiin

Kylläpä sitä sitten osasi närästää koko aamupäivä, keli kun täällä ihmisten ilmoilla on mitä on. Taivas harmaana, ei sentään satanut. Uskaltauduin päivän aikaan jopa kahdesti pyörän selkään, iltasella kolmannen. Miltei tylsistyin keliin, päätin kuitenkin antaa sen olematta vaikuttaa itseeni ja keskityin normi maanantain lomamenun laatimiseen. Ajatukset harhaili kylmähkön (+18,7C) ilmanalan ja pyöräilyssä paleltuneiden täydellisten säärien luoman tragedian parissa. Niin, toisilla on täydellistä toiset paikat, kuten mm MEH:llä intiaanihiukset, toisilla taas Adoniusmaiset(UKKT®) sääret kuten minulla. 

Siinä sitten inspiroiduin Gary Mehiganin tehdessä ranskalaista sipulikeittoa ja pahus vieköön, tein sen sitten itsekin. Päivän jälkkärin, joka oli raparperisoppa rungoltaan, olin jo aiemmin tehnyt. Sipulikeitto vaan on niin hyvää. Turha lienee sanoa että ne pussijutut... hohhoijaa. 

Pääruoaksi sitten taasen siikliä, tämä uutten perunoiden jumalatar, kylkeen sitten porkkanapyre ja pikkelöityjä kurkkuja sekä punasipulia. Ja naudan sisäfile dijon-mustapippuri kyljellä, tietty mediumina. 

Jälkkäriksi siis sitten lautasen pohjalle paksua raparperisoppaa, päälle jätskiä ja koko hoidon päälle lopuksi sitten mansikkacoulis ja pari mintunlehteä. Kumma miten setti katosi lautaselta. 

Tässä muutama tuokiokuva setistä. Ja pari kuvaa alueelta.

Sipulikeitto uunista ulos. Meinasin ensin laittaa tuollaiseen normi Arabian kohokasvuokaan uunikäsittelyyn, en sitten viitsinyt vaan tähän siniseen...


Keittoa, krutongit, suolaa, reilu juusto - aivan järjettömän hyvää!


Pääruoaksi laadin joutessani naudan sisäfilettä dijon kauluksella ja reilulla pippurilla, kylkeen taas siikliä, pikkelöityä kurkkua ja punasipulia sekä porkkanapyre. 


Jälkkäriksi sitten pohjalla raparperisoppa, jonka sitten tein osin muscavado sokeriin ja hyväähän siitäkin tuli. Päälle jäätelöä, en jaksanut quenellejä tehdä. Sitten vielä mansikkacoulis päälle ja mintun lehdyköitä. Lautanen tyhjeni äkkiä :-)


Pellolla käväisin, potut tulee pottuina!


Herneenpalko kukkii


Uuden-Seelannin pinaatti. Komea kuin mikä!


Tilliä kullekin!


Porkkanaa. Näiden kanssa pitäisi touhuta.


Lipstikka on himpun verran vaatimattomampi mitä Mr Maailmanmatkaajalla. 


Ja sipulia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti