maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kantarellien uusi tuleminen

Hyvänen aika, taas ne tulee enkä lainkaan ollut varautunut. Vietin lomaa muutaman päivän kulttuurimaisemissa ja olin ihan pois tolaltani kun sain raportin livenä Turun kauppatorilta viime lauantaina. Tuoretta suomalaista kantarellia 7€/litra. Tämä käynnisti itsessäni saalistusvietin ja mietin perin pohjin miten pääsisin kantarellisuoneen käsiksi. Tämä sama vietti vie ihmisä Lappiin ja Alaskaan kultasuonten ääreen, minulle riittää kantarellit. Noh, olisin enemmän ollut innoissani korvasienistä, niitä vaan ei saanut tänäkään vuonna tuoreeltaan. Onneksi hyvän ystäväni kanssa pääsin lopulta sunnuntai aamulla metsään, itse ennakko ajatuksiltani olin negatiivinen. Ajattelin että tulee taas tunti pari haahuiltua metsässä ja tyhjän vasun kanssa kotio. Niin ei käynyt vaan löysin kuin löysinkin omista vakipaikoistani kantarellia parisen litraa. Ystäväni muutaman litran mustikoita. Isoja sellaisia. Itse vasemmalla kädellä löysin vielä jonkin perkeleellisen itikan joka tikkasi vasempaan käteen kolme paukamaa, nyt tuo vantus on kuin setsuuri. 

Lävikön halkaisija ~30cm. Eli pari litraa kantarelleja. Nättejä pikkuisiakin, terhakoita. 


Piti tänään sitten, sadepäivä kun oli, tehdä oikein kunnolla ruokaa kun kerran tilaisuus oli. Päätin menun seuraavanlaiseksi. Lähes Menu Degustation, teemana kantarelli. Useimmat muut ainekset ja lisukkeet, mm porkkanat ja yrtit, ovat toki omaa kasvatusta. Tästä olen ylpeä.

Menu

Rapeaa possunkylkeä, baby porkkanoita ja kantarelleja.

* * *

Kantarelli-pinaatti savujuustokohokas

* * * 

Uutta perunaa, kantarellikermakastike, uuden sadon pinaatti

* * *

Kantarelliquiche 

Hyvä setti tuli, jopa kevyt sellainen. Possun kylki oli Marco Pierre Whiten reseptiikalla tehty, muu oli sitten ihan omaa käsialaa pääosin. Quichen ohjeen löysin jostain blogista aiemmin ja sitä olen ohjenuorana pitänyt.

Pientä kuvakavalkadia

Possua, porkkanaa ja kantarelleja


Kantarelli-pinaatti-yrtti kohokas... ehti jo hieman lässähtää. Tein aika rankan sisällön.


Uudet perunat, kermakantarellikastike, pinaatti


Siivu quichesta


Quiche siivutettuna... tästä tuli omaan makuuni ehkäpä hieman liian makea. Laitoin hunajan tykö myös hieman vaahterasiirappia. Mutta eiköhän tuo alas mene :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti