sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kevät tuli eilen, talvi tänään

Eilinen aurinkoinen päivä sitten muuttui talviseksi ikävyydeksi kun herätessä ensimmäinen havainto oli räiskäleen kokoiset lumihiutaleet joita taivaalta tippui runsain mitoin. Lauantaina tsekkailin Forecan sääennusteita "lievää sadetta alkaen klo 1500". Eipä pitänyt taaskaan kutiaan, tolkuton myräkkä ja jo aamutuimaan. Onneksi tuo valkoinen kuolema taitaa kadota ihan käden käänteessä, räystäät jo tippuu ja pihalla käydessäni saatoin havaita sen olevan raskasta ja vetistä. Saisi jo kadota maisemasta. 

Eilen kuitenkin kevään kunniaksi oli pakko parsaa saada ja tietenkin hollandaisen kanssa. En tehnyt hollandaisea perinteisen keltuainen+voi+jne reseptillä vaan Murun reseptillä. Siinä ei keltuaisia oltu käytetty ensinkään vaan redua ja kermaa, mausteita ja tietty voita. Hyvä kastike siitä tuli, ehkäpä himpun verran kevyempikin mitä tuo alkuperäinen hollandaise. Eipä ollut Niki T väärässä kehuskellessaan.
Pääruoaksi tein perienglantilaista ruokaa, fish&chips. Ja tartar kastike kylkeen. Kala oli kuningaskampelaa jota Herkkunuotasta löytyi. Friteerausmassan kanssa kävi käypäläinen, tein sen stouttiin, näytti hyvältä mutta eipä se sitten kunnolla kalaan tarttunut kiinni ja uppokeittimestä kun kalat pois noukin, oli kuorrute suurimmalta osalta tiessään. Tähän asiaan pitää tarkemmin paneutua myöhemmin. Kuorrute siltä kohtaa mihin sitä oli jäänyt, oli hyvää. Chipsit oli rosamundaa kahteen kertaan friteerattuna. Kalan päälle sitten mallasviinietikkaa ja suolaa, lautaselle vielä tartarkastiketta ja setti oli hyvä. Jopa varsin reilu. Ähky oli sitä luokkaa etten jälkkäriksi saanut muuta aikaiseksi kuin Vodka Martinin. Shaken, not stirred.

Parsaa!


Fish & Chips


Tartar sauce - ei HP.


Vodka Martini


2 kommenttia:

  1. Jännä tuo hollandaise. Täytyypä etsiä resepti, kun kohtahan parsakausi taas alkaa. Siis sitten kun parsapenkin päältä on sulanut 50 cm lunta.

    VastaaPoista
  2. Jollet löydä tuota reseptiä niin hihkaise... täällä eilisen lumimyräkän jäljet ovat jo miltei tyystin historiaa. Eikä tälle päivälle uhattua uutta myräkkää ole näkynyt.

    VastaaPoista