maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ei tullut pashalla vehkottua

Jäi sitten pasha, kulitsa sekä sen semmoiset perinteiset pääsiäisruoat syömättä, hieman saatiin sentään rahkapiirakkaa eräältä Keskustan kaupunginvaltuutetulta joka tuota asiaa paikkasi. 
Pääsiäissunnuntain ateria oli suuremmalla joukolla, pöytään istahti 7 enemmän tai vähemmän nälkäistä ruokailijaa. Menun pidin suppeana jottei sitten tarvinnut itse olla vallan hellan ääressä. 

Valkosipuli-vuohenjuustokermaperunoita rykäisin ison vuoallisen, reilu kerma kylkeen, konemandoliinilla toista kiloa rosamundaa päätyi viipaleiksi. Viimekesäisistä punikkitateista sitten muutaman banaanisalotin kera tekeytyi konjakkikastike, josta tuli erinomaisen hyvää ja sopi niin karitsalle kuin possullekin jonka päätin ottaa menuun mukaan sitten erään ruokailijan kieltäydyttyä mitään lampaanlihaa syömästä. 
Lampaan sitten verhosin yrtti-parmesan hunnulla, possun ulkofileen leikkasin auki, maustin ja öljysin, täytin sitruunankuorella, mehulla, tuoreella salvialla ja persiljalla jonka jälkeen rullasin sen, pikku oliiviöljy pintaan, mausteita hieman vielä pintaan sekä pekonin soiroja antamaan makua. 
Tämä oli ehdottomasti hyvä ajatus tämä salviapossun lisääminen tarjolle, olisi varmaan muuten jäänyt nälkäisiä syöjiä. Miten tuohon nuorisoon mahtuukin tuota ruokaa noin paljon?
Kaikki meni kuten jälkkärikin, karamellisoitua banaania rommiliekityksellä ja toki vaniljajäätelöä sitten oli myös. 

Salviapossu odottaa uunivuoroa


Karitsan kareet odottelee myös


Possu siivutettuna


Kareet 


Ote lautaseltani


Ja lihareseptit oli sitten taas Gordon Ramsayn käsialaa, konjakkikastike Sonja Leen kastikekirjasta ja perunat ihan peruskokkausta. 

Ensi lauantaina ankkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti