torstai 20. maaliskuuta 2014

Kuntaliitoskohellus saa uudet ulottuvuudet

Jo neljättä vuotta tätä hallituksen kuntaliitoskohellusta seuranneena ei voi kuin ihmetellä. Mistä tämä energia kumpuaa. Siis tuo energia. Hallituksen ja sen vasallien. Ensin oli kaavailuissa Suomeen 70 kunnan kokonaisuus. Sen tultua julki ja kaikkien, jopa kunnissa hallituspuolueiden jäsentenkin havaittua sen täysin järjettömäksi, oli pitkään hiljaisuus. Hallitus teki tuolloin vain fantastisia asioita... kuitenkin lähinna julkilausumia jos rehellisiä ollaan. Hiljaisuus hallituksen puolelta oli haudan hiljaisuutta. Meni kolmekymppisten kerho takalukkoon kun asiat eivät menneetkään niin fantastisesti mitä oltiin sovittu somessa ja ties missä keskinäisen kehun kerhossa.

Onneksi Keskustan kansanedustajat eduskuntaryhmineen on ollut aktiivinen kautta Suomen, on ollut tapahtumaa varmasti jokaisella paikkakunnalla kuntakoohotuksen alusta alkaen. Eritoten Lounais-Suomessa on olleet aktiiveina entinen kuntaministeri Tapani Tölli, joka on _asiantuntija_ eikä pelkästään tuuleen huutelija kuten nykyinen ministeri Virkkunen, tyypilliseen tapaansa vaan jankuttaa samaa pumpulit korvissa.

Samaan aikaan kun Krimillä tapahtuu mitä tapahtuu, Suomessa tapahtuu samanlaista asiaa tässä kuntaliitosvouhotuksessa. Hallitus tuomitsee Venäjän toimet, valmiina ensimmäisenä pakotteisiin Venäjää vastaan riippumatta siitä miten se vaikuttaa kotimaan talouteen perin negatiivisesti ja samalla unohtaen kahden väliset neuvottelut joita vanhempi valtiomies Paavo Väyrynen jo aiemmin viikolla suositteli. 
Tässä kohtaa kotimaassa hallitus on jo ottanut samantyyliset metodit käyttöön, jos ei suosiolla niin sitten äänestämällä liitetään alueita yhteen. Tämä on sitä kokoomuksen demokratiaa. 

Tänään ovat herrat viisaat Virkkusen koplan kuntaselvittäjät olleet kertomassa miten ei millään alle 20000 asukkaan kunnat ole elinkelpoisia, heti vaan Turkuun kiinni vaikka mikä olisi. Ja jos ei niin jollei muuta, otetaan pala siitä ja osa tuosta kunnasta Turkuun. Kuten tapana Turulla on ollut vuosien saatossa.
Esimerkkinä vaikkapa Perno. Alue Raisiolta viety lähes väkipakolla, rahastettu ja raiskattu, nyt sitten lähes unohdettu nukkumalähiö. Alueella oleva telakka jätetty oman onnensa nojaan, samoin valitusten ynnä muiden ikävyyksien kautta sinne kaavailtu uusi kaasusatama sitten Turun kaupungin toimien johdosta menetetty Poriin. Tekee alueen työllisyydelle hyvää, työttömyysaste alueella Turun suurin. 

Valtamedia paikallisesti on Turun Sanomat joka hyvin hyvin hyvin valikoivasti päättää mitä lehden sivuilla kerrotaan. Tämä on hyvin ikävää, yhtäläisyysmerkit voidaan vetää suoraan tuonne eräillekin kriisialueille ja niiden tiedotusvälineisiin. Yhtä härskiä se täälläkin on, kerran tai kaksi on varmaan Turun Sanomien latomossa ollut kapinahenkeä lehden pääkirjoittajaa kohtaan kun on päässyt kriittistäkin aineistoa lehden sivuille. Kenties ajateltu ettei perjantai lehteä kukaan lue?

Paikalliset Keskustan kovat nimet, Pekka Myllymäki ja Timo Kaunisto, Esko Kivirantaa ja Annika Saarikkoa unohtamatta, ovat yrittäneet artikkeleillaan tuoda totuutta esiin. 

Totuutta jota ei edes paikalliset hallituspuolueiden edustajat kiistä. Ajettu kuntaliitoshömpötys on susi jo syntyessään. 

Olettaisin että takana on lopulta vain sote-kytkentä, se rahamäärähän on uskomaton, liekkö suurin julkisen sektorin aloista. Sitä kokoomus saalistaa omien terveydenhoitobisnestensä haaviin ja sitä kautta veroparatiiseista omiin liiveihin. Tätä ei suinkaan pidä unohtaa. Kaikki muu, kaavoitus mukaan lukien, lienee pientä puuhastelua.

Raisiossa, 20.3.2014



2 kommenttia: